lördag 6 augusti 2011

Det gick!

Precis när efterrätten slunkit ner i magen ringde min egen datasupport. Sonens dator hade låst sig på fel hårddisk...den där inga startsekvenser finns.....så hjälp behövdes. Men efter att ha blivit guidad i BIOS är det nu fixat. Datorn startar igen och nu är det lugnt ett tag igen, hoppas jag!

Mat som glädjer

Har precis avslutat maten och jag är så mätt. Den godaste eftersmak dröjer sig kvar i munnen och jag känner mig så nöjd med min lilla köttbit....har skrivit receptet på min matblogg och det är jag glad för, alltså har jag en chans att komma ihåg hur jag gjorde....detta kommer jag definitivt att laga igen. Vi åt den med potatisgratäng, den goda såsen som även skulle ha fått en klick creme fraiche om jag hade haft nån hemma...Med hemgjord rödvinbärsgelé och sallad är det nästan paltkomaläge....Till efterrätt ska vi få hallon och vaniljkesella men det väntar vi med ett tag tror jag...

Kött i ugnen

Nu har jag en stek i ugnen. Det ska bli spännande att se hur den smakar den här gången för idag har jag testat lite nytt. Jag tog bland annat, soja, sweet chili, lök, ingefära mm. Det doftar gott från köket men vi får väl se när den är klar.  Den har nog någon timme kvar skulle jag tro. Dagens sista maskin snurrar i källaren, skulle behöva gå ner igen, jag har en hög med tvätt att ta reda på sen förut...kan vara smart att göra något åt den innan det jag tvättar idag är torrt!
 Har varit ut till härbret en sväng och kollat till. Det såg bra ut, snälla Sörbölebor hade klippt vägen ner så det var inte som en djungel längre...Sen tog jag en tur på hembygsdgården och fikade. Mamma är en av de som är där och serverar idag så jag tänkte att en gäst skulle de får i alla fall. Nu har vi precis ätit lunch i vårt hus. Jag åt det sista av ostpajen och sonen tog tacotårta. Han stack till en kompis, jag sticker till tvätten i källaren....
Jag fryser om fötterna....sockar på! I källaren snurrar tvättmaskinen, den töms, fylls snabbt igen och så är nästa laddning redo. På tal om laddning älgjakten närmar sig, vet inte hur mycket jag kommer att kunna jaga i år. Måste ju spara ledighet till Vietnamresan, men nåt ska jag väl kunna ge mig ut i alla fall.

Regnigt

Det skulle inte ha gjort någonting om det varit varmare och solen lyst upp tillvaron, men jag måste säga att det inte gör något att det är regn. Känns faktiskt ganska befriande att ha en ursäkt att bara slappa och ta det lugnt. Har tagit ut en stek ur frysen som jag ska göra någonting av till middag i morgon. Jag ska nog göra som jag gjord med högreven sist tror jag, det blev himmelskt gott. Blev också lite sugen på att baka dinkelfrallor igen, men kom på att jag har slut mjöl....jag köpte jäst men....inget jag behöver göra.