torsdag 29 december 2011

Sitter och tänker att det går rätt bra med gips runt benet trots allt...det är inte så värst obekvämt (värst på natten) och jag kan röra mig hyfsat obehindrat. Det som är sämst är att jag blir så förtvivlat less....jag har inget att läsa hemma, sport på tv är okej men framför den kan jag ju inte häcka hela dagarna. Trots allt känner jag mig rätt tillfreds ändå, snart har ju halva gipstiden gått. Nu är det bara 3 1/2 vecka med gips kvar! ( och 20 sprutor i magen...)

Sudden och hans kompis har burit in ved så nu har vi att elda med igen, fast den är lite kall så vi får vänta tills den fått rumstemperatur, då brinner det bättre.

Kylskåpet börjar bli tomt efter helgen så jag behöver handla men eftersom det är så halt ute tror jag att jag ber mamma handla sen.
Funderar över nyår, det blir ju lite svårt att köra till Östersund med mitt stela ben...även om det blir bara Sudden och jag måste vi väl äta nåt gott och ha det mysigt ändå. Vi får handla hem lite smått och gott så det finns att laga till. Lite konstigt känns det allt att inte fira med några andra men vi får ta igen det ett annat år.
Vi har ju tur ändå som får fira ett nyår till, Tet. Den 22 januari är det nyårsafton igen, enligt den vietnamesiska kalendern. Då  lämnar vi kaninens år och går in i drakens år! I år är nyårsafton en söndag, så måndag den 23:e är det nyårsdag. Tyvärr är det en måndag så då får vi nog fira lite lugnare än de gör i Asien. Å andra sidan firas Tet flera dagar så då kan vi nog börja redan på lördag kväll...

Sitter och tittar ut i gråvädret, en aning dimmigt har det blivit sen jag vaknade. Morgontvätt av mig är avklarad och den första maskinen för dagen snurrar i källaren. Nu sitter jag och längtar efter morgontidningen, törs inte hämta in den själv på grund av isbanan där ute. Även om det har snöat känns det livsfarligt fortfarande. Alltså väntar jag på att sonen ska vakna. Om nån timme kommer hans kompis från stan som ska stanna till i morgon, så det är bra att han sover ut.