söndag 8 januari 2012

Såg den här roliga historian på fejan, måste bara dela med mig :-)

En ateist satt bredvid en liten flicka på ett flygplan.
Han vände sig mot henne och sa: Vill du prata en stund? Flygresan går snabbare om man pratar med någon.
Den lilla flickan, som just börjat läsa en bok svarade den främmande mannen: Vad vill du prata om då?
Åh, jag vet inte, vad sägs om att det inte finns någon Gud, himmel, helvete eller liv efter döden? sa ateisten med ett finurligt leende. 
OK, sa flickan. Det skulle vara intressant att prata om det, men låt mig ställa en fråga först: En häst, en ko och ett rådjur äter alla gräs. Varför bajsar då hästen klumpar, kossan stora blöta blajor och rådjuren små hårda kulor?
Ateisten, uppenbart förvånad över den lilla flickans intelligens, tänker ett tag och säger: Hmm, ingen aning!
Flickan sade: Känner du dig verkligen kvalificerad att diskutera om Gud, himmel och helvete och livet efter döden om du inte vet ett skit?
Och så återvände hon till sin bok.
Söndag kväll och det känns lite märkligt, nu borde jag vara i full färd med att förbereda jobb i morgon men så är inte fallet. När väckaren ringer är det bara sonen som ska upp och iväg...orättvist.....jag vill också....
Normalt tycker jag att det är jätteskönt att vara hemma men inte när jag måste, gillar också att ta sovmorgon men inte när andra måste kliva upp.
Trött på mitt gips är jag också. Det kliar under gipset så jag håller på att bli tokig, på såna ställen där det inte hjälper att sticka in nåt vasst och klia....aaaaaahhh....
Just nu längtar jag som besatt efter den 25 januari klockan 9.00....det är då jag blir av med gipset.
Jag vet att tiden kommer att gå fort men snälla kan den gå extra fort nu i alla fall för mig....
När jag lyssnar på killarna i sonens rum gissar jag att de också vill att tiden ska gå fort....de verkar inte så där jättesugna på skola i morgon....jag byter gärna med dem!
Det är rätt osannolikt egentligen att det är andra året i rad som jag inte kan vara med i terminsstarten, jag gillar inte att vara sjukskriven överhuvudtaget men framför allt inte i slutet eller början av terminer. Den här gången blev det båda delarna....inte bra. Det positiva är ju att jag kommer att kunna börja jobba i början av februari nån gång. Dit är det ju faktiskt inte så länge kvar!
Middagsmums!


Kyckling med kokosmjölk, röd chili, vitlök, gul lök, ingefära, sambal oelek, mangochutney, lime, koriander och hackade jordnötter. Serverat med jasminris! Så himla gott!!

" Barn är enastående varelser och det är vi som ska försöka efterlikna dem och inte tvärtom" Lone Dybkjaer


I morse fick jag en stor otäck klump i magen när jag surfade runt bland alla nyheter. En pojke hade blivit lämnad i matchdräkt utomhus för att han inte spelat tillräckligt bra under turneringen....hans egen pappa lämnade honom stående ute i kylan med flera mil hem....hur är det ens möjligt??

Nu vet jag ju att tidningarna inte alltid beskriver hela sanningen men ändå...en hel del sanning är det säkert i den historien, hur kan man?
Det gav en otäck klump i magen när jag började tänka på det, hur pojken skulle känna sig, hur skulle det bli när han väl kom hem....undrar hur det är alla andra dagar, det är säkert inte den enda gången hans pappa utövat maktmissbruk och straffat honom för att han inte uppfyller de krav pappan har.
Vilken den press den pojken måste leva under, stackars barn.

Även om inte hela historien kom fram och kanske inte fullt ut är helt sanningsenlig heller, vad vet jag, så kan man ju ändå inte hjälpa att tankarna far iväg till andra barn som också far illa. För det är många, till och med i vårt eget till synes trygga lilla hörn av världen. Maktmissbruk, misshandel i alla former och utsatthet. För det är fler än vi tror som far illa. Därför är det viktigt att vi alla reagerar när vi ser olika former av maktmissbruk gentemot barn, det är ett ansvar vi alla har.
Ett barn ska kunna känna tillit till de som ska vara det tryggaste ett barn har, föräldrarna!!!
Sista dagen på jullovet, sonen har gått till mormor för att hjälpa henne med lite smått och gott. Själv har jag nu tagit reda på all tvätt...nu är det dags att börja om...tvättunnan är full igen!
Sen sydde jag en ny gardinkappa till fönstret ovanför diskbänken.
Det blev en hel del tyg kvar för jag köpte en hissgardin som jag sprättat upp för att få det tyg jag ville ha....Skulle kunna tänka mig att det kan bli nån diskhandduk eller nåt också. Men det får bli en annan dag.
Nu protesterar ben och knä inuti gipset för sittställningen vid symaskinen var nog inte den bästa. Tur att det just nu är skidor på teve. Sista etappen i Tour de Ski.