tisdag 10 januari 2012

Att lägga sig i en renbäddad säng är verkligen njutningsfullt. Det känns speciellt, doftar speciellt! Så är det i kväll, så härligt. I vanliga fall gillar jag sängen bättre på morgonen...den är väl aldrig så skön som då! (förutom nu då.....)

Ikväll skulle jag få fotvård här hemma men hon ringde tidigare i kväll och frågade om hon får komma på torsdag morgon i stället....mina fötter längtar verkligen efter omvårdnad nu så jag ser fram emot att få dem lite ompysslade.

Himmel vilken soppa det har blivit runt pojken som blev lämnad efter innebandycup...om det nu var så. Tydligen hade de fått tag i pappan idag, tror de, men än är allt väldigt hemlighetsfullt. Hur det än har gått till så hoppas jag att det löser sig på ett bra sätt. Och att alla andra barn där ute som har det svårt har någon som ser deras situation och ger dem hjälp på vägen till en trygg tillvaro.
Jag fick en fin ljuslykta av mamma idag. Den hänger mellan kök och hall. Under julen hade jag en röd lykta där men nu är det dags för förändring. Tänk att lika roligt som det är att ta fram till advent, lika skönt är det att plocka bort sakerna efter alla helger.
I morgon kommer min morbror och hjälper mig plocka bort alla julsaker jag har svårt att komma åt själv.
Mitt knä fortsätter att protestera, men jag vilar så gott jag kan mellan varven. Nu ska jag faktiskt unna mig en stund framför teven medan tvättmaskin och tumlare snurrar på!
Tro vad jag ska fylla den här dagen med? Jag har böcker så jag kan läsa, kanske ta bort några fler tomtar, ringa några samtal som är nödvändiga, lunch nånstans mitt på hållet. Ja, det verkar som att jag kommer att kunna få den här dagen att gå också. I kväll har jag dessutom fotvård här hemma att se fram emot.

Gipset sitter halvdant, det trycker lite mot ovansidan av foten när jag går och på vänster sida av knäet gör det ont ibland. Det liksom sträcker när jag går...men nu är det bara två veckor kvar....och åtta sprutor. När sprutorna är slut har jag ungefär en gipsvecka kvar....jag ser ljuset!