onsdag 1 februari 2012

Snart kommer sudden från ju-jutsun, då blir det te och semlor!





Det blev en trevlig fikastund med alldeles nybakade semlor och  te i bästa kopparna. Vi pratade om Suddens träning, språkdagen de ska ha i skolan imorgon och konstaterade att vi har det nog rätt lugnt och skönt med lite bråk här hemma....men gott om diskussioner.... 

Semlor

 Degen bearbetas...

Sen börjar jäsningen och degen blir större...
...och större till dess att den håller på jäsa över bunken...
Färdiga bullar i olika storlekar väntar på att bli fyllda och uppätna...fast inte alla på en gång.....

Gårdagens blev dagens!



Gårdagens spaghetti och köttfärssås blev till fusklasagne idag.  Med ostsås plus extra persilja gratinerad i ugnen! På bilden är den inte helt färdiggräddad!
Nu har jag fått skjuts till affären och fyllt på förråden, men det var förstås tomt på flera av hyllorna där det var saker jag skulle ha haft så jag får skicka mamma i morgon och köpa resten.
Nu väntar jag hem Sudden när som helst, får se vad han har för planer innan det är dags för hans ju-jutsu. Funderar på om jag ska baka semlor, jag har köpt jäst så det är möjligt och så gott det skulle vara till kvällsfika....förmiddagsfika.....eftermiddagsfika....ja, faktiskt när som helst.
Telefonen ringde i morse och jag fick frågan om nån hade varit och tagit bort min snö? Jag som inte ens visste att det hade snöat i natt, men då fick jag förklaring till varför det var traktorer i fullt jobb nere vid bussgaraget på sennatten. Jag linkade till ett fönster och tittade ut och såg ett jämnt, ganska tjockt täcke över hela gårdsplanen.
Då kom min hustomte och skottade, efter att ha fått en mugg med kaffe klev han upp på garagetaket för att frilägga det från snö också.
Tänk vilken tur jag har som får så mycket bra hjälp!!
Själv tränar jag böjning och lårmuskel så gott det går.
Idag har jag varit utan gips en vecka, trots smärta, svullnad och annat obehag har det ändå gått riktigt bra. Jag har blivit stadigare och kan röra mig utan krycka korta bitar, inte särskilt stabilt men ändå...Trots att jag inte har mätt några grader i knäet tycker jag att jag kan böja det aningen mer än för en vecka sen. Så det känns som om det gått framåt även där.

Idag fick jag börja morgonen med att förhöra engelska verb, sonen ville ha en extra genomgång innan han gick till skolan. Vi har många diskussioner om läxor i vårt hem nu...Sudden har väldigt goda argument och jag känner att jag själv börjar fundera rejält över detta med läxor. Men jag ska utveckla det vid ett annat tillfälle när  vi har diskuterat ännu mer.

Fast som belöning för att jag förhörde honom fick jag kaffe och tidning på säng. Vardagslyx! Jag måste ju passa på, nu är det inte så många slapparmornar kvar....snart är de ett minne blott.....ja, förutom lördag och söndag då vill säga, de blir ju kvar!!

Dagen ska ägnas åt slappande och sen ska jag få skjuts för att handla mat, förrådet behöver fyllas på. Jag börjar bli sugen på semlor så jag funderar faktiskt på om det inte vore läge att baka bullarna snart....Det är ju trots allt februari!