torsdag 2 februari 2012

Torsdagsparty!

Vi firade min knäböj med god lax och bulgurfavorit till middag!


Vi firade lite extra ikväll eftersom jag känner mig så nöjd med hur mitt knäböjande har utvecklat sig.
Sonens favoritbulgur men med basilika istället för persilja i. Laxen gjorde jag med mozarella och basilika, pressad lime och honung på! Gott, gott, eftersmaken dröjer sig kvar och gör att man vill ha mer fast man är mätt.
Sen satt vi och pratade språkval, skvaller ( som är något sonen inte riktigt gillar) och annat. Det blev en middag på drygt en timme, bara vi två. Härligt en helt vanlig torsdagkväll. 

Mmmmmm, semlor!!!!


Extra gott med trevligt fikasällskap och Teodor som sprintar på i spåret så bra att han vinner. En sprakande eld som ackompanjemang gör det inte sämre direkt!


Det värmer gott!


Lunch

Hemlagad tomatsoppa med en klick creme fraiche.

Plötsligt känns det som om livet leker..solen skiner och det gnistrar som av miljoner diamanter därute i snön. Lyssnar på Spotify med radiofunktionen baserad på Journey...då strömmar alla goa rocklåtar som gör en glad ut ur högtalarna. Jag krämar på och vill bara studsa och dansa....

Jag har nyss kommit tillbaka från sjukgymnasten och där fick jag en väldigt glad och positiv överraskning!!
Min morot och sporre så här i början av en gipsfri period är ju denna evinnerliga mätning av grader i knäet, att ta 10-15 grader varje vecka är rimligt såhär i början.
Sen brukar det krypa ner emot 5 grader per vecka när jag når över 60.
Jag vet ju inte hur mycket det var förra veckan eftersom det inte mättes då, men vid förra skadan hade jag cirka 20 på en gång och det kändes ungefär likadant denna gång.

Idag mätte sjukgymnasten till...håll i er nu...nästan 50 grader!!!! Men vi rundade av ner till 45 för att inte ta ut nåt i förskott.
Det innebär att min nötning den här veckan har gett i alla fall 25 grader...smaka på det 25 grader.....

All värk, allt slit, allt tråkigt böjande och tänjande precis till den smärtgräns där jag knappt står ut längre har gett effekt!!! Det gör att jag kommer att trycka på lite extra veckan som kommer! Jag ska baske mig slå mitt rekord från förra gången i hur snabbt jag kan köra bil igen. Då tog det 5 1/2 vecka sen gipset togs bort..

Jag fick dessutom två övningar extra för att träna lårmuskeln och stabiliteten i knäet. Det gör att det blir lite mer omväxlande att träna när det finns fler övningar att ta till. Jag bad också att han skulle börja inreda träningslokalen lite mer tivoliaktig så att det blir skoj när jag får börja träna där igen för den är jag så urbota less på....men då bara skrattade han, min sjukgymnast!
Knäpp och knarr, det låter i huset. Kylan har slagit till...men det är trots allt februari då brukar det vara kallt. När Sudden gick till skolan i morse var det -25 grader, det har kanske varit så kallt förut den här vintern men jag kommer faktiskt inte ihåg. Om en timme ska jag ut i kylan, då ska jag till sjukgymnasten. Det ska bli kul att få höra hur många grader jag har lyckats fixa till i knäet.

Såg nyheterna på morgonen om det som hände i Egypten efter en fotbollsmatch igår, fy så otäckt, tanken på allt detta våld runt om i världen gör mig beklämd. Förfärligt att tänka på, när man tittar ut i ett kylslaget vinterlandskap, att det på många håll i världen är fullt av människor som hukar för krypskyttar när de måste bege sig utomhus eller är oroliga för barnen som ska gå till skolan, alla krig som slår ner på de svagaste och mest utsatta. Alla som blir fängslade och torterade för att de har åsikter om demokrati. Tänk hur starkt allt detta måste påverka de som är som mest känsliga, barnen.
Även om det händer saker i vår del av världen också så har vi det lugnt och tryggt, i alla fall på ytan. Sen vet vi ju alla att det sker saker bakom hemmens stängda dörrar som inte borde förekomma.
Nä, nu är det dags att ta fram trollspöet och svänga det över världen så att alla barn får en lugn och trygg uppväxt.