tisdag 28 februari 2012

Jag satt i soffan och såg nyheter och kände mig halvfrusen, då är det verkligen lyxigt att ha en bastu att krypa in i. Ja, krypa och krypa, jag linkade väl mest....Men värmen fick jag upp i alla fall.
Nu sitter jag och slötittar på teven, sonen har nyss blivit förhörd på läxan och är just nu uppe i köket och fixar med kvällsfika.
Efter kvällsfikat vet jag att han ser fram emot att påbörja en ny bok i en av alla bokserier han läser.
Tillsammans konstaterar vi att författarna och översättarna inte riktigt hinner med i hans lästempo. Han får alltid vänta och längta efter böckerna, jag känner så väl igen frustrationen när man precis läst ut en bok och vet att det kommer fler delar men de inte har blivit utgivna ännu. Vissa böcker han längtar efter finns inte ens att låna på engelska på biblioteken...innan boken finns på svenska brukar han annars låna den på engelska. Men som sagt, nu har han en bok som väntar....skulle tro att han har läst den från pärm till pärm lagom till helgen.

Idag har vi haft en trivsam eftermiddag på skolan med föräldrafika. De äldre eleverna hade bakat och sen fick stora och små fika av allt det goda bröd eleverna hade dukat fram. Det var en jämn ström av vuxna och barn som hälsade på oss under eftermiddagen och lät sig smaka av godsakerna.

Nu har jag nyss kommit hem och har satt mig med foten högt en stund. Middagen är i ugnen, det blir köttpaj igen, vi äter upp resterna av söndagens middag.
Egentligen har jag en del jobb att göra sen ikväll men jag tror att jag ska unna  mig att vila, i alla fall vill mitt knä att jag gör det....