tisdag 13 mars 2012

Intressant ledare i GT
Hemma igen, nu har informationen om språkval och många andra val getts och tagits emot, säkert med olika resultat. Vissa beslut kan vara svåra att ta eftersom det eleverna väljer nu  kan ge återkopplingar när de ska söka till gymnasium och faktiskt vidare sen också. Det är tufft att behöva göra såna val när man går i sexan. Fast sonen är rätt klar över vad han ska välja, så här blir det inte så tuffa beslut att ta. Men jag kan tänka mig att många har huvudbry.

I skolan brukar det märkas att eleverna varit på detta första informationsmöte, i tankarna närmar de sig sjuan allt mer vad längre terminen går. Det börjar bli dags att frigöra sig från de tidiga skolåren även om det fortfarande är rätt länge kvar.

Ett annat val kompisarna i sonens klass har att göra är var de ska åka på klassresa någonstans. Föräldrar i klassen har gjort ett bra jobb och plockat fram olika alternativ för oss andra att ta ställning till, ja det är väl framförallt barnen som ska välja så klart!  De har två val, Östersund eller Sundsvall. Vad de än väljer kommer det att bli kul för dem att åka iväg tillsammans, som en avslutningsresa på de sju år de gått i samma klass.

Nu slappar vi ett tag, jag kollar lite teve och Sudden läser....i dag var det dags för den andra delen i den serie han började läsa i söndags. Önskar att jag hade en bok som knappt går att lägga undan också, jag är riktigt avundsjuk på honom. Han läser innan frukost, efter frukost, när han kommer från skolan ändå till dess att det är dags att släcka lampan och sova. Dator eller tevespel har inte varit aktuella de senaste två dygnen. Det är verkligen det skrivna ordets makt!
Nu har vi fått middag, Omelette, sonen bastar och jag vilar mitt knä igen innan vi ska gå till skolan på möte. Det värker rätt ordentligt så jag gruvar mig för att promenera, men det känns fånigt att ta bilen. Dessutom måste vi gå från skolan eftersom det är där parkeringen är och mötet är i nya matsalen, så det bli ju nästan lika långt som hemifrån oss.
Här följer de blåsiga dagarna på varandra. I förmiddags frös jag så jag var stel som en pinne. Arbetade på biblioteket och där kändes det som om vinden blåste rakt in....förmodligen gjorde den det också, genom alla fönsterspringor.
I Norrflärke var det inte lika kallt inomhus men jag höll nästan på att blåsa bort på väg in....tur att inga barn blåste iväg under rasterna. För andra dagen i rad var alla på plats, underbart!!

Efter jobbet plågade jag mitt knä ett tag. Sjukgymnastik, nödvändigt ont. Nu värker det som tusan igen,men jag hoppas det blir bättre innan det är dags för oss att gå på möte inför årskurs sju ikväll. Som lärare i sexan har jag varit med på många såna möten under de år jag arbetade i Solberg, då kändes det väldigt avlägset att Sudden skulle börja sjuan. Men nu är det alltså dags!

En positiv sak som jag glömde, vi mätte min knäböj idag...nu är det nittio grader. Sist vi mätte var det sjuttio så det går verkligen framåt! Dessutom började jag träningen med att cykla idag, det var länge sen sist!