söndag 25 mars 2012

Ikväll blev det favorit i repris men på annat sätt. Den andra halvan av ytterfilén och potatisgratäng blev en passande söndagmiddag! Med mycket peppar blev det drag i maten idag vill jag lova! Sonen åt med förtjusning och kunde inte bestämma sig för vilken av varianterna han tyckte bäst om, dagens eller förra veckans ytterfilé. Jag kan inte heller bestämma mig, de var båda goda på olika sätt.
På tallriken.

Mixad sallad med balsamicocreme och svartpeppar på. 

Gratäng och kött i ugnen!






Det är klart att det blev våfflor idag. Med mix från affären, vatten och smör vispades smeten ihop. Sedan gräddade jag ett antal våfflor så att alla fem som åt blev mätta. Med grädde och hjortron- eller svartvinbärssylt. Strösocker istället för sylten för den som ville ha det så.

Ute börjar det märkas att våren är på väg. I rabatten på framsidan av huset har både lökväxter och tidiga perenner börjat att titta fram. På alla sidor runt dem är det fortfarande mycket snö men det skyddar ju de gröna små blad som vågar sig upp ur den svarta kalla jorden.



Sudden och en av hans kompisar fick bära upp stolar och ett bord till framsidan. Där har jag nu suttit med en kaffemugg i en och en halv timme och njutit av solens värme. Livsandarna har verkligen vaknat till liv igen!!
Vaknade ganska tidigt, trodde jag,  av att solen sken in bakom rullgardinen. Klev upp startade kaffepannan och satte mig med datorn i knäet eftersom det inte kommer någon tidning idag. Då upptäcker jag plötsligt att klockan är halv nio och inte halv åtta som jag trodde....jag hade glömt att ställa om klockan igår innan jag somnade. Plötsligt blev den här dagen en hel timme kortare...

Jag har satt mig i soffan i vardagsrummet och lyssnar på de ljud utifrån som söker sig in. Hundar som skäller, vi har ett helt gäng häromkring...bilar som kör och människor som går förbi på promenad.
Det låter på ett särskilt sätt när en bil med dubbdäck kör förbi på de osopade gatorna. Jag kom just nu på att det är ett av vårens speciella ljud. För våren har många speciella ljud, många av de är förknippade med snösmältning och vattendropp, men dubbdäcksljuden mot grusiga gator hade jag aldrig tänkt på förut.

En och annan fågel sjunger till lite också ibland, det får jag också lust att göra nu när våren kommer så nära. Men det gäller att hålla en lagom förväntansnivå på våren i det här skedet...almanackan visar bara den 25 mars....