onsdag 11 april 2012

Nu börjar det hända saker i köket. Alla skåp med porslin är tömda, städskåpet är tomt och i vardagsrummet har vår lilla provisoriska kökshörna börjat växa fram. Inser att vi kommer att ha grejor överallt. I helgen ska jag tömma grytskåp, lådor och skafferier. Sen ska allt ner från väggarna, lister ska bort och kyl/frys ska flyttas. Men att flytta den kommer jag att få hjälp med. Jag är i alla fall glad att jag började i tid, det tar längre tid än man tror.
Eftersom jag dessutom får ont i knäet och behöver sätta mig och vila då och då är det i princip en nödvändighet att börja i tid om smärtan ska vara dräglig. Jag passade på att göra mycket idag när sonen var hemma och kunde bära, i morgon sticker han till kompisar i stan och kommer inte hem förrän på lördag. Därför är jag glad att skåpen med det tunga porslinet är flyttade.....bara att hoppas att jag inte behöver något av det under helgen....
I arbetsrummet står en del saker från köket.
I gillestugan har vi packat porslin i plastbackar.
Här är början på vår lilla kökshörna. 
Jag gjorde köttfärsbiffar häromdagen där jag hämtade inspiration från ett recept på Icas hemsida. Men jag läste inte instruktionerna hela vägen så ingredienserna hamnade lite fel bitvis, men snacka om att det blev gott! Extra mycket soltorkade tomater och färsk oregano. Potatismos även det med oregano och parmesan.
Nu har jag nått det där stadiet där paltkoma är nära....jag skulle behöva plocka ur nåt skåp till men har svårt att komma mig för. Kanske sen....



En rush till stan och hem igen. Träffade en snäll ortopedtekniker som visade mig vad som hade hänt med mitt främre fotvalv. Fast att han tyckte inte att det behövdes formgjutna inlägg så här i första skedet utan det blev ett par färdiga i skinn att prova. Blir det inte bättre drar han av den kostnaden på de andra. Några varningens ord fick jag med på vägen. Dels att det kommer att göra ondare till en början, eftersom foten måste vänja sig, så jag kan inte ha dem hela tiden. Det andra han sa var att jag måste knyta upp skorna så att inläggen inte styrs fram när jag tar på mig skorna....Hoppas jag kan göra som han säger.

När jag kom därifrån var jag så glad att det blev så mycket billigare än jag trodde att jag unnade mig lite nya vår- och sommarkläder. Två långshorts, och två toppar. Det var evigheter sen jag köpte nåt nytt i klädväg till mig själv så nu var det dags.
Innan jag åkte hem köpte jag med mig chiliost som inte finns att få tag i här hemma. Den är så god att äta på mackor, i mat, ja bara som den är också!
Täckpapp, målartejp och färg följde också med i bilen när jag åkte hem.

Väl hemma möttes jag av en härlig överraskning, Sudden hade dammsugit i hall och kök, plockat ur tre köksskåp och väntade med fikat färdigt när jag kom hem! Härligt! Nu vilar jag mitt ömma knä en stund innan jag ska ge mig på lite fler skåp.
På teven lär de ut tekniken hur man ska göra när man byter sina egna däck, det börjar ju bli dags för det nu. Sen jag flyttade till Bredbyn har jag alltid lämnat in bilen och fått däcken bytta men jag skiftade alltid själv när jag bodde i Östersund. Däcken på Corsan var relativt lättbytta men Bubblan hade självdragande muttrar så till den hade jag ett förlängt fälgkors som jag kunde stå på, så hävefekten blev större. Utan det var det hopplöst att få upp dem. Garagedomkraften jag använde då finns kvar i garaget som minne...

Annars tycker jag att det handlar om att så frön, plantor och blommor nästan varje morgon. Det är precis som om de vet att jag inte har nåt växthus så att jag inte kan hålla på med frön och blomjord hela tiden...De retas och frestar mig...Skulle inte köket ha byggts om hade jag tänkt så några chiliplantor och ställa i köksfönstret i alla fall, men jag kommer att ha lite dåligt med fönster, så hur svårt det än är att låta bli så sås inga fröer inomhus detta år.
Tur att det finns andra som håller på, då kan man köpa färdiga plantor. Men efter att ha haft växthus många år är jag lite bortskämd av att ha ett överflöd av plantor att välja mellan när det ska planteras ut. Eller att äta den första egna gurkan för den delen...eller tomaten....eller chilin....eller.....

I natt har jag inte sovit så bra. Jag har haft massor med märkliga drömmar, inga mardrömmar men konstiga ändå. Drömmar som lämnar en konstig olustkänsla, av att ha glömt någonting eller att ha gjort något fel. Nu är jag vaken i alla fall och lämnar drömmarna till nästa natt.

Idag ska jag träffa ortopeteknikern, hoppas han kan hjälpa mig med min onda fot. Sen är det fortsatt skåpurplockning som gäller. Måste hämta några flyttlådor hos mamma....trodde inte att jag skulle behöva såna så fort igen....tur att mamma sparade ett gäng.

Nu ska jag ta mig lite frukost, ingen pizza idag, den är slut....få se om jag hittar nåt annat onyttigt i kylskåpet!