söndag 15 april 2012

Vi blev bjudna på en väldigt god middag i kväll. Får man gå bort och äta så god mat när man bygger om kök känns det inte så särskilt besvärligt längre. Nu får hantverkarna komma hit...eller klockan sju i morgon bitti passar bättre. Jag har plockat bort allt som jag kan ta bort. Fick lite hjälp med en fönsterbräda som konstrade bara. Det är väldigt tomt och konstigt i köket, i morgon kväll är det ännu tommare......

Jag har precis kollat in lite teve, tittade på Mästarnas mästare, snacka om att Annichen Kringstad var fantastiskt duktig. Vilken uthållighet och styrka. De benmusklerna skulle jag vilja ha....framförallt i mitt vänstra ben. Då skulle inte knäet konstra så mycket tror jag! Kan man önska sig vältränade ben i present tro?
Häromdagen ringde en telefonförsäljare och ville kränga miljonlotter....jag var garanterad!? vinst....Hade han räknat upp starka benmuskler som en möjlig vinst hade jag köpt alla lotter han hade tillgängliga. Men se, några såna vinster fanns inte. Tyvärr är det väl så att till starka benmuskler finns ingen genväg....tur att det är träningsdags i morgon igen!
Äntligen....nu har jag tömt köket och gjort det jag ska göra, nästan i alla fall. Men just nu orkar jag inte mer. Det är en fönsterbräda som ska bort, arbetslampor ska upp i taket och jag ska hänga plast för några dörröppningar men det får bli sen i kväll. Mitt knä och min rygg behöver vila. Jag har hållit på precis hela dagen med ett kort avbrott när Sudden bjöd på ostsnurror ute. Om en timme är vi bortbjudna på middag, tack och lov! Då får jag nog energi så jag kan göra klart de små saker som är kvar.
Här kommer lite bilder på både vårt gamla och vårt "nya" tillfälliga kök!
Kyl och frys till vänster och kokplattor till höger.
Tomt sånär på några handdukar.
Inga handtag kvar på lådor eller dörrar. 
På soffan har vi vårt skafferi....på bordet den nya arbetsbänken...
Här ser ni porslinshörnan och vattenkokaren.
Matlagningshörnet,  väggen är skyddad med en plast!
Skåpet som blev ett kryddskåp!
Huvudvärken släppte till slut igår och vi var borta och åt en god middag med trevligt sällskap. Nu dricker jag mitt morgonkaffe och samlar kraft för att tömma resten av köket. Det är en hel del kvar trots att mycket är gjort.
Vädret är underbart där ute så jag hoppas att jag kan bli klar med det mesta på förmiddagen, då hinner jag njuta av solen också....bara den stannar kvar vill säga.
Grytskåp, lådor, skafferier, kryddskåp, lister, gardiner och tavlor och lampor och....det ska nog gå!
Nu går jag och tar mig lite frukost sen kör jag igång.