lördag 5 maj 2012

Nybastad har jag intagit soffan! Mätt och belåten, mamma bjöd på god middag. Först sparris med hollandaise. Sen en stor, god toast med massor av löjrom. Mums!! Nu tänker jag vila mitt värkande knä resten av kvällen.

Ser på nyheterna från Syrien just nu, människor går omkring i förödelsen som drabbat dem. En kvinna berättade att soldaterna sagt att om hon gav dem sina guldringar skulle de inte bränna ner hennes hus. När hon så gett dem ringarna satte de eld på först sovrummet, sen gick de runt och tände på alla rum i huset tills allt blev helt utbränt. Vilket förfärligt öde. En man visar tillfälliga kyrkogårdar med gravstenar av små betongblock i brist på annat.....
Vad gör lite snö i maj då? Eller en försenad bänkskiva? Eller ett värkande knä? Ingenting faktiskt!

Nu känner jag starkt att en bra film skulle vara att föredra så här på kvällskvisten....
En helt vanlig majdag på E4:an söderut....eller? Usch så trist det kändes att dra iväg i morse på en väg full av snö, som nyss var bar och somrig. Värst var det över Skuleskogen. Fast några timmar senare var all snö på vägbanorna borta igen. Tur att den försvann fort.

Anledningen till att jag var ute på snöiga vägar var att jag behövde ta en tur till IKEA för att köpa insatser till lådor och annan skåpinredning som behövs när allt ska hitta till sina rätta platser. Vi skulle ha åkt sista april när det var meningen att Härnösand skulle få besök av oss men eftersom det besöket blev inställt fick det bli en resa idag i stället eftersom helgerna framöver är fullbokade.


På det stora möbelvaruhuset var det rätt lugnt. Kanske det dåliga vädret gjorde att folk stannade hemma. I alla fall fram till klockan ett, hur det blev sen kan jag inte svara på för då var det färdigshoppat och resan hemåt kunde starta.

Mitt knä värker rätt rejält för jag vrickade till det när jag skulle kliva ner från en barpall....onödigt. Men nu efter en stunds vila känns det aningen bättre. Börjar fundera om jag kanske skulle ha nåt slags knäskydd som stöd ibland trots allt. (Vill bara klargöra att barpallen stod inne i ett visningskök på IKEA, så jag har inte besökt nån pub eller så..).