torsdag 21 juni 2012

Det är soligt och fint ute men burr vilka kalla vindar det är. Riktiga ishavsvindar känns det som...den 21 juni...Jag hörde att de till och med varnat för nattfrost i vissa områden. Svensk sommar! Trots de svala vindarna har det varit skönt idag, bara man suttit i lä.

Dagen har ägnats åt tvätt och sen träning på sjukgymnastiken.
Det gick bra att träna fast det gör ont i knäet. Men min sjukgymnast har lyckats hitta övningar som visserligen gör ont men som inte smärtar. Det gör att det blir uthärdligt och faktiskt går riktigt bra. Dessutom kände jag idag för första gången på mycket länge att det har gått framåt. Positivt!

Till middag fick vi köttfärspaj. Jag hade köpt färdig pajdeg, som man kan köpa smördeg och jag måste säga att det var väldigt smidigt att bara rulla ut den i pajformen! Inte för att det egentligen är särskilt besvärligt att göra egen deg men idag var detta oerhört smidigt.

Nu sitter jag som bäst och funderar på om jag ska täcka över blommorna ute eller om jag ska chansa....det skulle ju vara tråkigt om allt frös bort. Täcker jag blommorna blir det inte frost...låter jag bli fryser de säkert.....Jag ska nog göra ett ryck för att sen sätta mig framför teven en stund. Operation rädda blommorna, här kommer jag!
Köttfärspaj


Melon och lite sallad till!
Jodå, nog känns det bättre idag även om det fortfarande gör ont i knäet. Jag njuter av vetskapen att jag inte behöver klippa gräsmattan idag, bara det gör ju att det känns bättre....Njuter av att ta det lugnt framför morgonteven.

Att Assange har sökt asyl på Ecuadors ambassad är, förutom sprängmedelsfynden på Ringhals, den hetaste nyheten idag. Det gör ju att man funderar vad han har mer i sitt bagage som gör att han väljer en sån lösning...är han bara den oskyldiga man han vill ge sken av eller hur är det egentligen?
Nåja, det lär väl aldrig komma fram i ljuset om han lyckas komma iväg till Ecuador. Men hur roligt kan det vara att leva sitt i liv i exil, inte kunna resa var man vill...men å andra sidan om det är som han säger att han riskerar dödsstraff i USA då är det inte så konstigt.....

Annars har jag tillbringat morgonen med att se på klipp från Sir Ken Robinsons föreläsningar. Han och Hans Rosling är två föreläsare jag skulle vilja lyssna till i verkliga livet....helst skulle jag vilja få sitta ner och diskutera med dem men en föreläsning duger till att börja med.

Nu tänker jag ta mig en frukostmacka, annars blir jag grinig!