söndag 8 juli 2012

Efter en god middag, där faten tömdes tog jag en promenad. Precis när jag gick ut var det nästan uppehåll, det duggade bara lite lätt. När jag hade promenerat en ganska lång stund började mitt knä värka nåt förskräckligt. Tack och lov var jag precis vid mammas lägenhet så jag gick upp till henne för att vila en stund.  När knäet fått sin vila och jag skulle gå hem öste regnet ner, då fick mamma skjutsa hem mig trots att vi bor så nära varandra. Jag blev glad över skjutsen, mitt knä också. Det gör fortfarande ont och bråkar lite med mig. Men om jag inte bråkar tillbaka så blir vi nog sams snart hoppas jag.
Jag hjälpte sonen att städa hans klädkammare idag, vi rensade ur det som blivit för litet och det som var trasigt.
När vi gjort det tog jag tag i amöban i källaren av bara farten...och nu är den borta! För tillfället i alla fall, det brukar gå rätt snabbt till dess att den börjar växa igen.

När jag skulle sortera in de rena kläderna kändes det inte så kul att tränga in dem i mina överfulla garderober.
Då började jag riva ut kläderna och lägga dem på sängen. Tänkte att det var dags att gallra lite, det hängde och låg rätt mycket där som inte användes. Problemet var bara att när jag tagit ut det mesta tog min städlust slut. Bara så där. Jag tog mig en godis men den kom ändå inte tillbaka. Sen tog jag en till och en till och en till.... men inte hjälpte det.

Då tänkte jag att det var dags för det tunga artilleriet, inte den Spotifylista som just då spelades. Det finns nämligen en låt jag alltid kan städa till, men det måste vara på hög volym. Perfect strangers av Deep Purple får alltid igång mig när det gäller tråkjobb och det lyckades även idag. När den skivan var slut hade jag hälften av städningen kvar så för att hjälpa mig slutföra projektet fick Metallica ta ansvaret för resten av tiden. Det gick alldeles utmärkt! Jag blev klar och känner mig mycket nöjd. Då satte jag på musik som inte får mig att vilja städa....nån måtta får det vara! 
Nu har jag dessutom en massa tomma galgar, tänk vad mycket nytt jag kan köpa.....
Det som sorterades bort från sonens klädkammare. 
Mina garderober till hälften tömda.


Så här fint blev det i sonens klädkammare när vi var klara. 
Åkte ut till härbret igen med några saker jag tog hem och diskade igår. Och för att kolla om vi mot förmodan hade vatten idag. Men se, sån tur hade vi inte. Härligt och idylliskt är Brolins backe i vilket fall och städat var det fortfarande. Trots det fuktiga vädret var det inte alltför myggigt, tog en tur in i skogen för att kolla ventilen där och förväntade mig att mina bara ben skulle bli kalasmat men jag klarade mig undan blodsugarna.
Nu sitter jag här hemma igen och ska ta mig en kaffemugg. Sen har jag lovat hjälpa sonen att städa hans klädkammare...eller som det kallas med ett trendriktigare namn: Walk in closet.....
Kråkan tittar ut genom dassfönstret.
Vår idylliska skogsbacke. 
I går hämtade jag upp myggfönstret till sovrummet så att det går att ha öppet utan att få in alla blodsugare. Nätterna blir drägligare då.
Nackdelen är att alla ljud utifrån blir extra tydliga. Därför blev chocken stor när jag elva över fem väcktes av ett gevärsskott. Efter en liten stund kom det ett till. Sen blev det nästan kusligt tyst igen....men då var jag redan vaken.
Tankarna snurrade, vad det kunde vara, vem var ute med bössan den tiden? Usch, det var riktigt läskigt att bli väckt på det sättet.

Nu har jag slumrat av och till några timmar, tittar ut på den grå himlen och inser att idag skulle jag ha behövt en god bok för att slippa undan jobbet i källaren. Om jag letar i bokhyllan hittar jag säkert nåt jag vill läsa igen....Först kaffe!