tisdag 10 juli 2012


Precis när jag skulle börja med middagen cyklade sonens kompis hem, skulle tro att han var rätt blöt innan han var framme för det regnade rätt rejält. Därför blev det bara jag och sonen som åt av min chili till middag. Nu har jag precis röjt undan i köket och därefter hängt en tvätt så nu tycker jag att jag kan få slappa i tevesoffan ett tag.

Eftermiddagen har jag ägnat åt att lyssna på några av sommarpratarna i efterhand. Bland annat lyssnade jag nyss på David Hellenius, han bjöd på ett intimt porträtt av sig själv utan att det blev för närgånget. Integritet men ändå öppenhjärtigt. Väl värt att lyssna på. Neneh Cherrys sommarprat har jag också lyssna på. Det fångade inte in mig lika mycket, men då höll jag på med en massa annat, det kan vara en orsak förstås.


Chili con carne.
Jag trotsade duggregnet och tog mig en promenad, nu sitter jag nyduschad i soffan och konstaterar att det övergått i riktigt slätregn. Nöjd och glad att jag hann in innan värsta skyfallet började.

Nu ska jag göra mig en mugg kaffe, sen tror jag faktiskt att jag ska slappa framför teven en stund.
Dahlior.


En liten blomhörna.
Jag hittade på att åka och köpa blommor! Några fina kraftiga dahlior planterades i en kruka på altanen. Sedan åkte jag till pappas grav och satte några fler små plantor där, fast det var en annan sorts planta. Mer lågväxande och lite buskig men ändå skir....har hunnit glömma vad den heter.....

Nu funderar jag som bäst på om jag ska köpa en ny gasolgrill eller inte....den vi har är rätt sliten, den har varit med nio år. Jag har varit med om en gång att brännaren rostat sönder så när den skulle tändas höll jag på att bränna upp hela mitt ansikte. Därför vet jag att man ska kolla gasolgrillar noga och att de inte håller hur länge som helst, även om de sköts noga. Tyvärr måste jag erkänna att den här inte blivit så väl omhändertagen, däremot väl använd.  
Dessutom har de finfin rabatt på en grill just nu på en affär nära oss, därför känns det dumt att inte passa på....
En gråmulen dag igen, tro vad vi ska hitta på då?

På nyhetsmorgon rensas en rökt sik just nu. Inser hur otroligt länge sen jag smakade det. Kommer i håg att jag fick det lite då och då när jag var yngre. En av pappas bröder hade stuga vid havet så han både fiskade och rökte sik. Hade man tur fick man ett smakprov ibland.

Just nu pratar de om om sommarreptiler....hur vanligt det har blivit att människor släpper ut ormar, sköldpaddor och andra reptiler när man tröttnat på dem för att det kostar för mycket att lämna in dem till veterinären och avliva dem. Sommarkatter, sommarreptiler eller djur över huvudtaget, kan man inte ta ansvar för dem på ett ansvarsfullt sätt ska man inte ha djur tycker jag!

Dagens lokaltidning gick fort att bläddra igenom, det var inte så många sidor. På ett av uppslagen visar de hur man ska få plattare mage....Om det är inför badsäsongen borde kanske träningen börjat tidigare. Om jag skulle vilja träna magen ser jag att man ska stå på knä i de flesta övningarna...fungerar inte...tur att det inte är nåt stort problem för mig. Fast å andra sidan finns ju andra övningar som går att göra där man inte behöver stå på knä så det finns vägar ändå. Hur jag nu kom in på det spåret??? Det var knappast det viktigaste i tidningen idag.

Nu lite frukost, sen...ja säg det....vi får se.....