fredag 13 juli 2012

Ute regnar det vilket betyder att gräsmattan får vara. Utflykten till sjukgymnasten blev det av i alla fall men jag fick gå ensam, sonen sov fortfarande när jag gick. Sitter med en mugg kaffe och undrar vad jag ska ta mig för resten av dagen....en dusch först och främst, sen ska jag åka och köpa kedjor till några ljuslyktor som ska hänga ute på balkongen. Det måste ju bli bättre väder så att man kan vara ute nån gång tycker jag....
Ser på nyheterna om det förfärliga läget i Syrien. Som vanligt kan inte säkerhetsrådet enas utan de ska ha en omröstning nästa onsdag. Nästa onsdag.......på den tiden hinner många människor utsättas för övergrepp och bli dödade. Det är som att luften går ur en när man tänker på det....

Vad gäller den här dagen blir det inga små utflykter. Om man inte räknar ett  besök hos sjukgymnasten som en utflykt förstås. Kanske om jag tvingar med sonen, en termos och lite fika kan jag till och med få det besöket att kännas roligt..

Om det inte regnar idag måste gräsmattan få sig en omgång också, det kan man ju se som sightseeing i den egna trädgården...villa Skuldbackius....Där kan man titta på revsmörblomma, tistlar och andra ogräs som är en specialitet för villaträdgården. Man kan se hur en vinbärsplanta slagit rot mellan stammarna på en rönn. Faktiskt har även villa Skuldbackius en stor utomhusaltan som bjuder på vattenblänk, platser för vila och rekreation samt motion i form av att behöva lyfta på fötterna för att inte kliva på någon av alla spikar som sticker upp.
Villa Skuldbackius har även områden med odlade trädgårdsväxter för den genuint trädgårdsintresserade.

Skämt åsido, häromdagen när vi gick runt på Plantagen och sonen undrade vad vi skulle göra där? Mitt svar blev att jag ville se om det fanns något roligt att köpa till vår trädgård. Då kom det igen: Vilken trädgård, jag tycker inte vi har nån trädgård....

Det har klart att om man vuxit upp med en labyrint av växter, grodor i dammen, en bäck som porlar och naturliga gömställen överallt så kanske man ser det så. Jag kommer aldrig att glömma när han fem år gammal grät störtfloder när våra grodyngel i dammen blivit till små grodor och började skutta ut i världen.
-Jag vill inte att de flyttar hemifrån....Då hjälpte det inte att jag förklarade att mammagrodan nog skulle stanna kvar och att det nästa sommar skulle komma nya små grodor.

Sen är det ju så med trädgårdar att olika typer av hus vill ha olika trädgårdar. Det som passade vår förra trädgård passar inte här. Det är ju som inredning inomhus. Olika typer av hus vill ha sin speciella inredning. Det som passar på ett ställe passar inte på nästa.

Nu ställer ju mitt knä till det lite och har gjort så de senaste tre åren men nästa sommar då borde det vara så mycket bättre, då ska jag göra annat i trädgården än klippa gräs och rensa ogräs. Men den här sommaren känner jag in hur jag och huset vill ha det, precis som jag gjorde i vårt förra hus. Första sommaren gick jag och tänkte, nästa år plöjde vi upp en stor del av gräsmattan.....som blev starten på den trädgården.