söndag 15 juli 2012

Nu har vi precis ätit middag, jag sitter ner maten en stund innan det är dags att packa väskan. Jag har precis kommit på en annan anledning till att jag alltid packar i sista stund, jag gillar verkligen inte att packa! Eller egentligen ogillar jag det inte men jag tycker att det är lite jobbigt för man måste ju tänka vad man ska ha med sig så att inte hela garderoben följer med. Men det tar ju inte mycket längre än en halvtimme så om ett tag ska jag göra ett ryck, sen är det klart och jag kan återgå till att läsa min bok.

Men först ska jag tillåta mig att läsa ett eller två kapitel till i boken "Lärljungen" skriven av Hjort & Rosenfeldt.

De är återfunna, våra paraplyer! I ett hörn i garaget bredvid färgpigment, engångsgrillar, bilvårdssaker, myggspiraler och fönsterskrapor. Där stod de och väntade på att fällas ut i regnet. Nu skiner solen, jag hoppas det är ett gott omen. Nu när jag äntligen hittat paraplyerna så kommer de inte att behövas!
Här är de, våra paraplyer!
Jag tog en promenad på eftermiddagen och faktiskt så kändes det riktigt varmt och skönt. Idag gjorde mitt knä inte så ont när jag hade promenerat en stund heller. Jag klarade av att gå i alla fall 40 minuter utan att börja linka och halta. Härligt! 

Funderar över vad vi ska få till middag idag, kylskåpet är rätt tomt men som tur är så har frysen inte tömts ännu. Vi ska nog få äta en av de goda regnbågarna Sudden drog upp när vi var på fiskafänge för en månad sen. Skiner solen grillas den nog annars steker jag den i ugnen. Vi får väl se....det är bara två timmar sen vi åt lunch så än dröjer det till dess att det är dags för middag. 



I går var vi på en mycket rolig fest, sonen och jag. Bland många glada, trevliga människor firades en blivande femtioåring. Underbart god mat och dryck, kluriga frågor, musik, vacker sång och massor av glada skratt! En enda, i och för sig rätt lång, regnskur annars var även vädret ovanligt bra för att vara en svensk julikväll 2012. En underbar eftermiddag och kväll helt enkelt. Fler såna!!

Idag är det ännu en regnig förmiddag, som vanligt alltså. Jag har precis startat en tvätt med kläder vi ska ha med på vår lilla semesterresa. Tyvärr är det inget torkväder ute men om de får tumlas en stund på låg värme så är de nog torra innan kvällen då det är dags att packa.

Sonen konstaterade att "det finns de som packar mycket längre i förväg än vi gör".
Men så har jag alltid gjort. Jag ser till att kläderna hänger rena i garderoben ( förutom idag då....), men packar  i sista stund. Samma dag eller kvällen innan. Spelar ingen roll om det är en längre resa eller kortare. 
Jag har provat att packa längre i förväg men har sett att jag då har en benägenhet att lägga i mer kläder allt eftersom, som kan vara bra att ha. Det som packas ner om utifall tar bara onödig plats i väskan och har hittills aldrig använts. Alltså packar jag i sista stund, till både mig och sonen. Fast numera packar han själv, så jag behöver inte packa åt oss båda längre.

Jag ska i alla fall använda en del av dagen till att lokalisera ett paraply, eller två. Tänker att det kan vara klokt att ha med det i bilen förutom regnkläder. Just nu har jag absolut ingen aning om var de är någonstans. Nog kom de med i flytten, men var hamnade de???