måndag 23 juli 2012

Vi tog en promenad, jag och sonen. En sväng runt byn, först tittade vi till pappas grav sen fortsatte turen runt bakgatorna. När vi kom in gjorde jag potatisgratäng och nu har vi precis avslutat middagen. Våra vanor är rätt så kontinentala vid det här laget. Men äts frukost runt 11 så kan man inte äta middag så mycket före åtta. Nu är det nästan paltkoma faktiskt, sonen plockar med disken i köket och jag sitter här med ett glas rosé och bara njuter. Det gör att smärtan i knäet är lite lättare att stå ut med!
Pepparkött, melon och sallad.
Potatisgratäng med chili och parmesan.
Redan kväll, var tog den här dagen vägen då? Det gick bra att träna men det gjorde ont i knäet (och gör fortfarande ont för den delen). Jag vet inte om det är det faktum att jag har promenerat ovanligt mycket den senaste veckan som rår för det. Trots allt känns vila inte som nåt riktigt bra alternativ heller så det gäller väl att vara i farten lagom mycket de närmaste dagarna. Dessutom är det en punkt på baksidan av vaden som gör ont när jag går (och trycker på den)....konstigt och dumt.

Jag har åkt fram och tillbaka till stan några gånger på eftermiddagen, hade en stor kartong som skulle fraktas hem därför fick jag låna en transportbil. Men eftersom den stod nere i stan fick jag först åka dit med min egen bil och byta där. Åkte hem med grejorna, tog en kopp kaffe och sen åkte jag ner med den lånade bilen igen. Passade på att uträtta lite ärenden när jag ändå var där nere innan jag kunde åka hem igen, nu med min egen bil. När jag kom hem hade sonen precis ätit, omelett med en massa färska örter och ost. Så vi får nog dröja med middagen ett tag så att han hinner bli hungrig igen.

Måste säga att det är skönt utomhus. Inte alls så kallt trots att solen inte riktigt vill bryta fram genom molnen. Jag fryser inte om fötterna för ovanlighetens skull, bara det är ju sensationellt. Om en stund tänker jag ta mig en liten promenad, sen borde det vara dags för middag.


En sak kan man ju i alla fall säga med säkerhet, det är att den här sommaren inte bjuder på många överraskningar. Man kan lita på att de flesta dagar bjuder på moln och inte alltför varmt väder.
Ligger och tänker på att det är perfekt väder att göra de där sakerna som man tänkte vänta med till de veckor när det regnar eller är allmänt dåligt väder. Problemet är bara att det har liksom varit jämngrått och då kommer inte den där lusten att göra något trots att förutsättningarna är perfekta.

Nu pratar de om att högsommarvärmen kommer igen, i södra Sverige, programledarna är exalterade....det är precis som att norra halvan inte finns.

My little Pony har tydligen fått en revival. Det sitter två grabbar i tjugoårsåldern och berättar om sitt stora intresse, med stort allvar ska tilläggas. Det finns ett forum för älskare av de små rosa hästarna där man kan vara med om ens ålder är över den målgrupp som serien egentligen vänder sig till.  Ja, jag säger då det....


I dag ska jag i alla fall till sjukgymnasten  för att träna igen. Sen blir det inte fler gånger på sjukgymnastiken den här veckan eftersom vi åker till Östersund. Så då blir det till att träna hemma med promenader, trappträning och annat som kan göras här hemma.

Och nu...frukost!