söndag 16 september 2012

Laxfiske i Jemen, en underbar film att avnjuta en söndag kväll. Rekommenderas varmt. Till det lite popcorn, sen var det bara att kolla film, träna lårmuskel, böjning och njuta av de sista lediga timmarna den här helgen.

Läser precis i expressens nätupplaga att regeringen vill ändra i föräldraledigheten. Bara 20% av ledigheten ska kunna sparas till efter barnets fyraårsdag....det gör att jag funderar lite på hur de ska lösa det för alla som adopterar barn. Många blir föräldrar till barn som är flera år, inte sällan mer än fyra dessutom.
Hur har de tänkt att de familjerna ska få en trygg start tillsammans om inte föräldrarna kan vara hemma med barnet?  För anknytningen mellan barn och förälder är det jätteviktigt att få tid i lugn och ro utan allt för stor stimulans från samhället runtomkring. Att skynda på är inte ett alternativ för de här familjerna.
Det känns som om regeringen inte riktigt tänkt klart........eller så finns det med en undantagslösning i deras förslag bara det att det inte skrivs om det idag....Man kan ju alltid hoppas att de är så kloka.......

Kloka är i alla fall alla de som passat på att vara ute den här underbara dagen och njuta av kanske en av de sista sommardagarna.



Vilken god middag vi blev bjudna på hos kära mor. Potatisgratäng och älgfilé med vitlökssmör. Vi åt till dess att vi knappt kunde röra oss från stolen. Mätta och belåtna drog vi oss hemåt. Sonen till lite läxläsning och jag till jobb vid datorn. Nu har jag suttit här sen klockan fyra, laddningen börjar ta slut i batteriet....undrar om det är ett tecken till att det är dags att sluta jobba och ta lite söndagsledigt?

Jag har i alla fall bestämt mig för att tolka det så....jag tänker gå upp och sätta datorn på laddning, hämta något gott att tugga på och sen sätta igång en film och slappa i soffan! Så blir det. Tror att jag ska hyra Laxfiske i Jemen...kollade trailern igår och den såg riktigt bra ut.
Nyduschad konstaterar jag att den var skön och välbehövlig, nu blir det inte mer hemmastök idag. Vi har plockat äpplen (inte alla), gått med återvinning, städat kök och toaletter, tagit reda på tvätt, hängt tvätt, tömt minidammen och lite annat småplock. Om en knapp timme ska vi gå till mamma och äta sen blir det datorjobb för mig resten av kvällen. Den stund som är kvar till dess tänker jag vila.

Vi plockade in en skål med sommar!
Förmiddagsfika med äppelkaka och en mugg kaffe smakar gott.Den gågna natten har det inte varit någon rolig knänatt. Det har gjort ont när jag har lagt mig på sidan, på magen, på rygg, när jag har dragit upp knäet, när jag inte har dragit upp knäet....undrar om jag missade någonting?

Det kan ha att göra med att i går när vi såg film, halvlåg jag i soffan och lyfttränade under tiden. Det kan vara så att det blev för länge....men nu känns det faktiskt bättre. Tack och lov ska jag säga med tanke på att jag har en del att göra idag.

Tvätten snurrar, första maskinen hänger på linan. Sovrummet är dammat och sängen renbäddad. Om en stund ska jag gå ut på altanen och plocka bort det sista därifrån. Tömma vår lilla minifontän till exempel.
Dessutom måste jag sätta mig vid datorn och jobba idag....skulle behöva sitta mest hela dagen men vädret lockar inte till att bli sittande inomhus...faktiskt ångrar jag mig lite att jag inte gått ut i skogen idag....fast mitt knä tackar mig.....

Mamma ringde precis och bjöd på middag idag! Perfekt, då kan jag fokusera på hemmajobbet i stället. Jag har visserligen tagit upp en bit kött men den ska ändå inte bli middag, det ska bli köttgryta till en vardagsmiddag. Den ska jag förbereda senare i dag. Först måste den tina lite så att det går att skära i den.

Nu har kaffe och äppelkaka slunkit ner, dags att fortsätta.