söndag 16 december 2012

Nu börjar den tredje söndagen i advent att lida mot sitt slut. Det har varit en händelsrik och mycket god dag! Vi började med att adventsfika och sen har det gått i godisets och bakets tecken hela dagen. Pepparkakor, knäck, ingefärskola och kola med flingsalt. Mellan all godistillverkning tog jag en tur till PerOrs på julmarknad. Så otroligt stämningsfullt och härligt. Sprakande eldar, ljus, marknadsstånd, tomtar och gofika. Så härligt, hade jag inte julstämning innan så har jag det definitivt nu, fantastiskt vad de ordnar!

Undrar om tomten är på besök där inne?

Julstämningen är på topp!


Goda kolor med flingsalt.
Till slut kom jag på att middag kunde vara en bra idé....så jag satte sonen på att fixa det medan den sista kolasorten skulle skedas upp i formar. Kvällen avslutades med en promenad....nu slappar jag i soffan ett tag innan det är dags att krypa i säng.
Pepparkaksbak!
Här skapas det egna figurer.
Första plåten i ugnen.
Några nya mått måste testas.
Nog syns det att det är full aktivitet alltid!
Tittade ut genom fönstret och såg plogvallen hos grannen när jag klev upp i morse...drog en djup suck och stönade invärtes när jag tänkte på vår egen snö som måste tas bort. Då sänkte jag blicken lite och såg att det var närmast renskrapat ute hos oss på vår gård......det var grannen snett över vägen som höll på att ta bort vår snö! Så underbart omtänksamt och snällt. När jag stack ut näsan för att tacka var han mest orolig för att ha väckt mig( vilket han inte gjorde)....han sa att han hade sett hur jobbigt det såg ut för oss igår när vi skottade och eftersom det var mycket tyngre snö idag tänkte han ta bort den så vi slapp. Det var en julklapp som värmde så här en vecka innan jul. Plötsligt finns omtanken där när man som mest behöver den!!

Idag är det tredje advent, om ett tag blir det adventsfika, sen ska huset fyllas av pepparkakor och godis. I vårt hus är det nämligen så att den tredje söndagen i advent av tradition är den stora godistillverkardagen, så har det varit ändå sen jag var liten. Då satt pappa vid knäck- och kolagrytan vid spisen och gjorde kulprov med jämna mellanrum. Nu är det jag som har tagit över den uppgiften så innan det blir kväll hoppas jag att det finns lite knäck och kola här i huset! Men först är det fika som står på programmet!