måndag 17 december 2012

Sonen och jag gick en promenad ikväll i det sköna vädret. Det var verkligen härligt ute, men jag funderade lite på vad alla andra gjorde. Vi såg inte till en enda människa på vår tur genom byn. Antingen höll alla på att städa, göra godis eller så var det något jättebra på teven. Det var i alla fall skönt med en promenad för dagen har varit intensiv, då är det skönt med lite luft för att rensa hjärnan så här på kvällskvisten.

Efter jobbet idag bakade jag. Först en liten pepparkaksborg, sedan var det dags för julens absoluta måste....sockerskorpor. Det var min mormor som lärde mig hur man bakar dessa fantastiskt goda småskorpor. Nu torkas de som bäst i ugnen....skulle tro att det är ett par timmar kvar till dess att de är helt torra. Jag har tjuvsmakat.....de var jättegoda!
Sockerskorpor på tork!
För att Sudden och min morbror ska slippa fundera vem som ska få trillingnötterna i chokladasken har jag faktiskt tillverkat egna i år. Av två deciliter hasselnötter blev det 33 stycken...men nu är det bara 32 kvar för Sudden var tvungen att smaka sa han....de fick med beröm godkänt...undrar hur många som är kvar till jul?