fredag 21 december 2012


Tomten har varit här och klätt vår gran, i år igen, hurra!! Själv har jag hjälpt alla små tomtar att komma fram ur mörka vrårna. Så nu tittar de fram lite här och där. Sonen kom hem från skolan med sitt första betyg och ett färskt jullov i fickorna. Han tog en tur med spaden ute på gården sen fikade vi varm choklad med vispgrädde för att fira att vi nu är lediga båda två. 

Här hemma lyser ljusen, julmusiken spelar, elden sprakar i braskaminen och jag sitter i soffan och tar igen mig inför kvällens "Julstämning" i kyrkan. Har ni inget speciellt för er, ta chansen att komma och få en dos julmusik till livs. Det kommer att bli stämningsfullt och fint, jag lovar!

Tomten har prytt granen med många fina saker även i år!



Så här bra har jag det, det här är utsikten just nu!


Oj, gårdagen bara gick. Man skulle kunna tro att jag hade mycket att göra med tanke på att jag inte skrev något i min blogg, men så är inte fallet. Tvärtom, torsdagen var en mycket lugn och skön dag. Den började med frukost framför braskaminen tillsammans med sonen innan han gick till skolan. Därefter en promenad för att hälsa på 3:orna på träslöjden som jag fick lova tidigare i veckan. Några av dem hade gjort en fin gran i trä med paket under som de ville ge till mig. Jag förstår att de inte ville vänta med att ge den efter jul....den är ju gjord för den här årstiden. Nu står den på en fin julduk i sällskap av några änglar.

Den fina granen jag fick!
Sedan fixade jag en del här hemma, monterade ihop ett bord och tog in stolar så att alla får en egen matplats när alla julfirarna kommer på Skrapdan. Tur att det finns gott om plats i vardagsrummet, det blir inte ens trångt. 
Nu kan julgästerna komma. 

Vi avslutade dagen med att åka till stan, sonen och jag. Först fixade han sina glasögon som fått en smäll på idrotten, sen åt vi mat. Det hela avslutades med ett biobesök. Vi såg filmen The Hobbit. En skön avkoppling så här dagarna innan jul. 

Han är bra på att få till filmer i sann Tolkienanda,  Peter Jackson, fast jag reagerade lite över att det lagts till händelser som inte finns med i boken. Men jag bestämde mig raskt för att inte sitta och reta mig på det, utan äta mina popcorn och njuta av filmen i stället. Så det gjorde vi, båda två. 

Idag är det avslutning sen börjar jullovet. Hos oss kommer alla små tomtar att krypa fram ur vrårna idag, sen är det jul i vårt hus....ja Tomten måste ju komma och klä granen förstås. Men det är ju ingenting jag kan påverka. Han kommer när han kommer.