lördag 5 januari 2013

Maten är i ugnen och jag sitter och tittar på skidskytte....funderar på om jag återigen ska försöka börja ett nytt matliv så här i början av det nya året. Inte så att jag tänker ändra några matvanor, men nog skulle det vara skönt att ha nån slags matsedel under veckorna.....Jag skulle verkligen vilja få det att fungera, jag beundrar alla som lyckas.

Problemet är att jag inte vet hur.....det spricker ju alltid för mig, hur goda mina intentioner än är.
Men kanske är det här året det händer, när det plötsligt kommer att fungera.

En start kan ju vara att tänka ut några maträtter för nästa vecka utifrån det som finns hemma i kyl och frys. Förmodligen skulle det också vara vettigt att börja leta bland alla recept jag klippt ur tidningar och sparat för att laga någon gång...men inte gjort hittills...Jag ger mig själv en månad att fixa det.


När jag ser nyheterna är det nästan så att jag tror att jag har blivit förflyttad till en film eller något liknande...Det är gårdagens stora händelse som gör att jag känner så, rånet i Södertälje där en av rånarna sköts i huvudet av polisen...ännu verkar de inte veta om rånarna besvarade skottelden eller om det bara var polisen som sköt. Läskigt, tänk att hamna mitt i det på shoppingrundan....Nu arbetar man efter teorin att det var samma rånare som slog till i Stockholm dagen innan.

I Australien har bränderna som är vanliga den här årstiden börjat. Det som är lite ovanligt är att det är i Tazmanien, där det normalt sett är ett aningen svalare klimat än på själva kontinenten. Just nu är flera brandmän omringade av elden.....hoppas de klarar sig helskinnade.

En annan mardröm som drabbade en familj i Stockholmstrakten, är den där tåget körde på en bil och en åttaårig flicka dog, pappan och storasystern som också satt i bilen klarade sig med lindriga skador. Så förfärligt att bära det med sig resten av livet.

Musikalen Rock of Ages ska sättas upp i svensk tappning, med bland andra Joacim Cans och Gladys del Pilar. Den skulle jag gärna se för det kommer säkert att bli bra.

Nu lyssnar jag på skotrarna som mullrar in på macken för att tanka....det har varit en jämn ström den senaste timmen. Det får mig att tro att det blir en fin dag...kanske dags att lätta på rullgardinen.

Träning är det som står närmast på programmet, sen måste jag ta reda på amöban i källaren. Det börjar bli tomt i garderoberna....kan ju vara bra att ha något att ta på sig när skola och jobb börjar på måndag.