söndag 3 mars 2013

Njuter av att vara framme och mätt och nöjd slappa på hotellrummet. När vi kom fram hade vi inte en röd bil längre, den var vit. Saltet efter vägen var boven i dramat. Kunde knappast låta bilen vara så i tre veckor, alltså bar det iväg till en biltvätt när vi checkat in. Med en ren bil parkerad på långtidsparkeringen var det äntligen dags för middag. Sonen åt en blodig biffstek med god aptit. Själv smaskade jag i mig en Ceasarsallad. Det var gott det med. Nu kollar vi teve resten av kvällen.

Ja tack, vädret känns mycket mer lockande idag med tanke på tiden vi ska tillbringa efter E4. Att köra i några minusgrader istället för snöoväder är ett bra upplägg.

Några andra som har ett bra upplägg för sin verksamhet är arrangörerna för Vasaloppet. Vilket myller av åkare som ska iväg vid starten. Det handlar ju inte bara om spår utan det är ju så oerhört mycket runtomkring som måste fungera. De gör ett fantastiskt jobb, de allra flesta på frivillig basis.

När man fick se helikopterbilderna på åkarna strax efter starten påminde det om ett tåg med myror som har känt doften av något sött och myllrar iväg för att ha fest. Även om det är feststämning längs med spåret så är det nog mest slitigt att åka skidor så långt. Men tänk ändå vilken tur att det snöoväder vi hade hos oss idag inte har lagt sig över Dalarna idag.

Här i huset råder fortfarande ett lugn, sonen sover och jag ser Vasalopp och njuter av en sista stund i den egna sängen surfande med datorn i knäet. Om ett tag ska mobilkameran tömmas på bilder, handbagaget ska packas, sen en dusch och frukost så är vi resklara. Men än är det gott om tid, vi åker inte ännu på flera timmar.

Igår kväll kom jag på en av anledningarna till att jag gillar att packa i sista stund....då kommer ingenting onödigt med. Hela gårdagskvällen gick jag och sneglade på väskorna och tänkte och funderade. Jag undrade om jag kommit ihåg att packa allt, kanske en tröja extra, eller den där kjolen jag ratade eller behöver sonen en t-shirt till eller....tankarna tog aldrig slut. Jag kämpade med mig själv för att inte lägga i något mer.....Slutsatsen av detta är att aldrig packa tidigare än att man hinner stänga väskan och sen åka, det är bästa strategin! Å andra sidan har jag ju tid att slappa framför teven idag...men om jag skulle ta den där vita tröjan också...??