måndag 5 augusti 2013

Ramvirke att måla

Mycket att måla!
Idag har jag hunnit med mycket vill jag lova, ändå har dagen gått i lugnt tempo. Sy, måla, träna, shoppa och fixa grejor på jutsun medan sonen tränade. Dessutom har jag suttit i solen en stund och bara slappat.

Snickarna skulle komma och klyva ramvirke till de fasta glaspartierna så jag klev upp tidigt eftersom jag inte visste när de skulle dyka upp. Inte kom de klockan sju som de brukar så jag passade på att sy nya överdrag till dynorna jag hade i mitt gamla växthus medan jag väntade.....ingen precision och inte den färg jag ville ha men bra mycket bättre än dynornas originaltyg. De gamla överdragen som jag färgade förra veckan föll i bitar när jag plockade ut dem ur maskinen......solens slitage....vådan med tyg i växthus....

Efter det hann jag med ett besök hos sjukgymnasten också innan de körde in på gården. När de fixat sin del av jobbet var det min tur. Så nu ligger ramvirket i garaget med ett lager färg. I morgon ska det andra varvet målas för att hinna torka innan torsdag då glaset kanske kommer...fast troligen blir det på fredag.

På kvällen åkte jag till stan för att möta upp sonen som snorklat och vandrat i Balesuddens naturreservat under dagen. Men innan dess hann jag shoppa lite. En vaxduk som jag ska ha till mitt odlingsbord och billiga klappstolar. Jag var på jakt efter en ljuskrona också men det fanns ingen jag ville ha. Det är bara att leta vidare. 

Tänk att jag äntligen får börja pimpa växthuset på riktigt i helgen....längtar.....väldigt mycket!