lördag 14 juni 2014

Oj, det märks att jag inte har följt med i nyhetsflödet under veckan som gått. I Ukraina rullar ryska tanks in, ett ukrainska jaktflyg sköts ner i morse. I Irak rasar inrikesstrider och på nyheterna pratar de om att USA ska in och hjälpa till med flygunderstöd.

Här hemma visar en undersökning att kommunerna är dåliga på att ta hand om sin personal när det gäller psykisk ohälsa. Nästan en av fyra kommuner får underkänt. Mer inrikesnyheter är att Skolverket har kommit med riktlinjer runt säkerhetstänket i skolorna med anledning av skolskjutningarna utomlands. Inser att en av mina uppgifter den här helgen blir att kolla in lite nyhetsprogram....

Att jag inte hann med det igår beror på att jag drog på mig målaroverallen och målade först väggar (fast min väggmålning från 1976 hade jag inte hjärta att måla över), sen golvet i sonens klädkammare en gång. Taket målade jag redan i torsdags. Faktiskt blev det så fräscht efter ett varv att jag nöjer mig där. Fast pappa skulle ha kallat det fuskmåleri....att bara måla ett varv alltså. Själva målandet skulle han nog varit hyfsat nöjd med. Nu ska golvet få härda till på måndag, sedan kan vi flytta in kläderna dit in igen.

Nästa projekt blir att sy nya gardiner till uteförrådet....med tanke på att de som hänger där syddes av mamma för ungefär trettiofem år sedan är det nog dags.....Annat som står på programmet är ogräsrensning. Rabatten på framsidan som alldeles nyss blev befriad från ogräs skriker på uppmärksamhet igen...redan??
I källaren frodas tvättamöborna....högarna med smutstvätt och ren tvätt är ungefär lika stora. Målsättningen får vara att ta hand om i alla fall den rena tvätten under helgen.

Fotbolls-VM pågår visst också....måste erkänna att jag hittills inte sett en enda match....är man inte ett riktigt fotbollsfan blir det inte lika intressant när Sverige inte är med. Hur bedriften att Sverige tog brons i VM 1994 lyfts fram visar hur svältfödda vi är på stora framgångar i dessa sammanhang. Nu intervjuas VM-hjältarna (som de kallar dem) igen....

Nej, en mugg kaffe till, en macka kanske. Sen lördag....här kommer jag!