tisdag 17 juni 2014

Hallå sommaren, var är du??? Nu kan du komma tillbaka. Jag och mina kalla tår skulle uppskatta det, väldigt mycket. Nog för att det är mysigt att sitta nere i soffan med en fleecetröja på medan elden sprakar i braskaminen. Men nu har jag gjort det flera kvällar i rad. Det räcker nu. Dessutom har jag fått mina markiser på plats igen, med grått tyg istället för grönt så solen behöver inte gömma sig för min skull. Den är så välkommen att lysa igen!

Någon annan som hoppas att solen ska lysa igen, eller i varje fall att regnet ska lysa med sin frånvaro, är målaren. Det börjar dra ihop sig för honom, det närmar sig slutet när det gäller målning av mitt hus alltså. Längtar! Men för att kunna färdigställa allt krävs uppehåll som sagt. Stämmer väderprognosen verkar det faktiskt riktigt lovande så jag håller tummar och tår.

I ett försök att locka tillbaka värmen och solen har jag köpt lite uteblommor och plantor till växthuset idag. I strilande regn planterade jag allt i större krukor....att påstå att jag var jordig när jag var klar var en underdrift.....men det planterade trivdes nog i regnet. Hoppas jag.....det visar sig väl om plantorna fick en chock eller om de överlevde när morgondagen kommer.