tisdag 1 juli 2014

Nu är det dags igen. Det cirkulerar otäcka bilder och filmsnuttar på facebook. Bilderna visar skador på huden som uppstår om man använder ett visst schampo. Jag förstår att synen av hemska utslag som dyker upp på ett bröst eller i nacken är skrämmande för många....då skulle jag nog också bli rädd.

Problemet är att många delar de "hemska" bilderna helt utan eftertanke och källkritik. Eftersom bilderna inte är sanna hjälper man till att sprida en massa "hittepå".... De är nämligen photoshoppade. Det "hemska" är lotusblommans fröställning.....

Exempel på lotsublommans fröställningar. Visst är de vackra?
En annan sak som gör att jag brukar vara aktsam innan jag delar är att många som gillar att plantera virus i människors datorer gör det genom dessa sensationsbilder....kanske någon liten trojan eller något annat passar på att hoppa in i datorn när man klickar på filmklippen. (Undrar förresten om samma typ av virus kan drabba telefoner också eller om virusmakarna utvecklar egna till dem? Måste fråga sonen om det, han kan nog svara...inte för att han utvecklar virus, men han brukar vara påläst....)