måndag 28 juli 2014

Nog är det bra märkligt ändå, det är tjugo grader ute och jag tycker att det känns kyligt....förvåningen när himlen dessutom var grå var ännu större än kylchocken....
Fast nu är det ju inte så särskilt kallt om jag ska vara helt ärlig, fortfarande härlig sommartemperatur och det är nog många som är glada att det är mer normal sommar. Kanske det till och med blir så att det kan funka med något långärmat på kvällen.
Att rötmånaden är här kändes i alla fall tydligt när jag gick ut för att hämta tidningen, fukten låg tung, som en blöt filt.

Idag är det hundra år sedan första världskriget startade. Tydligen hade den sommaren underbart väder, precis som i år. Det berättar Peter Englund som har skrivit en ny bok som ska försöka dra ut första världskriget ur den minnesskugga det hamnat i. Låter som intressant läsning.

På nyheterna berättar de att många barn skadas i äventyrsbad runt om i landet. Därför ska de kontrolleras under året som kommer, med fokus på att personalen har rätt kunskap. Jag tycker nog också att det borde tryckas ordentligt på vårdnadshavarnas ansvar, att inte lämna sina barn som inte kan simma utan tillsyn. Nu vet vi ju hur fort det kan gå hur bra tillsyn man än har, det räcker att vända ryggen till så naturligtvis är det viktigt att personalen är kompetent också.

Idag ska jag med spänning inspektera tårtan jag har hyrt in i mammas kylskåp...hoppas kolakrämen stelnat perfekt....annars blir jag ledsen i ögat. Faktiskt är det nog många som blir ledsna i ögat då....för jag tänker inte äta den själv.

Dags att fixa med tvätt, vattna blommor, ut på byn och uträtta ärenden och ringa några samtal. Det finns lite att ta tag i denna dag.