söndag 26 oktober 2014

Det blev ingen sovmorgon idag, det blev en kliva upp morgon istället. Härligt väder för en dag i skogen i jakt på älg.Väl på pass där jag har uppsikt åt flera håll kunde jag lyssna på hundskall i flera timmar. Vid ett flertal tillfällen passerade den i närheten av där jag satt men inte så att jag fick korn på den, älgen alltså. Till slut kom så skotten....längst upp på berget...nästan....och ytterligare ett antal timmar senare med värkande knän och leder var älgen lastad på ett släp för färd mot slakteriet. Då smakade det gott med lite mackor och fika vill jag lova. 

Väl hemma blev jag uppassad av sonen. Mamma hade förberett en kycklinggratäng som sonen gratinerade och kokade ris till. Dessutom laddade han en film vi båda ville se så jag njöt i fulla drag. 

Trots värken i knän och leder är det ändå positivt. Det gör nämligen inte lika ont som jag trodde att det skulle göra. Dessutom tog jag mig upp på berget utan alltför mycket besvär. Avsaknad av kondition var nog det största bekymret faktiskt. En seger helt enkelt.

Solen på väg upp över trädtopparna.
I väntan på älg.
Lagmansmyran passerades när älgen skulle tas ner från berget. 
Lätt dimma på morgonen, 
Träden ser nästan frostbitna ut trots att det var plusgrader....de kanske förbereder sig på det som komma skall.