torsdag 30 oktober 2014

Nu är ordningen återställd. Jag vaknar inte jättetidigt och tror att jag är pigg. Nej, nu vaknar jag betydligt senare och är trött. Precis som det ska vara alltså.

Något annat som är som vanligt igen är att alla mina småfåglar, talgoxar och blåmesar, flyger runt huset igen. De sitter på balkongräcket och tittar in, tar någon liten tur till träden eller till vedförrådet under altanen, sen kommer de tillbaka. Ibland undrar jag vad de vill egentligen eftersom de varje höst vill göra mig uppmärksam på att de är tillbaka genom att idka en intensiv flygtrafik utanför mina fönster. Jag har ju inte direkt skämt bort dem genom att hålla med frön och mat under den kalla årstiden. Snarare tvärtom. Förmodligen vill de helt enkelt bara hälsa, säga hallå här är vi igen. Har du saknat oss?

Jag har i alla fall inte behövt sakna resorna till stan den här veckan. I min enfald trodde jag att det skulle bli lugnt med tanke på att sonen vilar från träningen. Men ack vad jag bedrog mig. Då är det optikerbesök, och lan istället. Så det innebär flera resor mellan inlandet och kusten ändå....Dessutom dyrare resor, i alla fall om man tittar framåt när nya glasögon och linser ska hämtas ut.....fast något träningspass på söndag lär det nog bli.

Igår köpte jag en pumpa som jag karvade ur och tände ett ljus i på kvällen. Av pumpaköttet ska jag baka en kaka idag. Receptet kommer från sonen. När han var yngre bakade de den i skolan och den var verkligen jättegod så jag tänkte att det kan passa med en kaka när huset blir fullt av folk till helgen. Nästan hela släkten kommer. Härligt!


Bu på er!