lördag 8 november 2014

Ligger i soffan och slappar. Elden sprakar i kaminen samtidigt som skymningen sänker sig ute. För ett år sedan var det inte tal om att ligga i soffan minsann, då var det stort kalas hela dagen. Det betyder alltså att just idag fyller jag femtioett.....inte så illa det heller faktiskt. Passar på att vila så mycket som möjligt och bli uppassad av sonen samtidigt som jag låter tankarna vandra tillbaka till fjolåret och den underbara dag jag upplevde då.

Igår var vi ett gäng som åt middag på Statt, i deras vinkällare, en helt fantastisk middag. En trerättersmeny, bland det godaste jag njutit av på länge. Jag kan fortfarande känna smaken av den goda soppan vi serverades till förrätt. Det var något utöver det vanliga vill jag lova....

Jag tänker passa på att slappa idag, imorgon ska det packas och förberedas inför sonens praovecka, sen är det träning och annat som ska roddas. Därför känns beslutet att göra så lite som möjligt idag helt rätt. 

Ett annat beslut jag har tagit är att börja kapa bort saker i min almanacka, efter idoga uppmaningar av goda vänner att trappa ner. Jag hoppas att komma in i en fas igen där jag inte vaknar av migrän varje natt. Tyvärr innebär det att jag kapar bort mycket jag tycker är roligt.....det är ju det som är lättast att ta bort. Lite trist men tyvärr nödvändigt. Dessutom ska jag ta hjälp av mamma till skjutsar och annat när hon har möjlighet. Då blir det också lite tid för vila.

Plötsligt känner jag mig klok.