torsdag 13 november 2014

Det här med städning är verkligen inte min starka sida. Varje gång jag inser att det är dags funderar jag på om det finns något annat jag borde göra istället som inte kan vänta....Jag tänkte och tänkte men tyvärr var en slapp kväll i soffan med en god bok det enda jag kom på. På nåt sätt kändes det inte riktigt okej att göra det när dammråttorna fröjdas över att bli matade med allehanda skräp som har hamnat på golvet. Dessutom läste jag i lokaltidningen idag att man ska vara noga med att inte locka råttor till huset genom att ha mat och annat runt huset. Tänkte då att det kanske är samma sak med dammråttor, de ska man kanske också undvika att mata.

Sagt och gjort, det var bara att bita i det sura äpplet och sätta igång. Färgglada trasor, rock i lurarna sen var det dags för dammråttorna att gömma sig. När jag kommit så långt att det var dags att ta fram dammsugaren funderade jag allvarligt på att åka ner till stan och hämta hem sonen....men insåg att det inte var någon bra idé....han hade ju tränarsysslor att sköta....dessutom kan man tycka att har man nått den aktningsvärda åldern av femtioett så borde förmågan att framföra en dammsugare sitta i ryggmärgen.

Och det gör den kanske men det är verkligen en av de allra tråkigaste saker jag vet....bara ljudet gör att jag får rysningar.....när jag tänker på alla dessa städtanter i olika program som tipsar om saker som ska göra städningen roligare så undrar jag vem de tror att de lurar. Städning är inte roligt, punkt.

Visst det är oerhört skönt när det är klart, i sinnet. Däremot värker knä och fot förfärligt som alltid när jag farit runt huset och jagat dammråttor. Kan det vara så att jag är allergisk mot att städa? Fast det visar sig inte som nysningar utan allergin sätter sig i lederna.....

Nåja nog med gnäll, jag är tacksam att jag har förmågan att städa själv. Alla har inte den turen så det kanske är lite förmätet att klaga....dessutom har jag ett hus att städa....alla har inte det heller...

Tjoho jag kunde städa idag!! (Fast det där tjohot var kanske att ta i.....det är dumt att överdriva)