fredag 19 december 2014

Nu är det jullov. Aldrig har det väl varit så efterlängtat som just i år. Varför har jag inget riktigt svar på, men det har varit en intensiv termin där jag förutom arbetet med eleverna har haft många andra uppdrag vilket nog har bidragit till behovet av ledighet.

Idag njuter jag mest i soffan. Läser och viftar på tårna, en och annan hemkokt kola slinker ner också.....Enda avbrottet var när sonen kom hem efter sin avslutning då gick vi på Gästis och åt lunch. 

I morse fick jag dessutom äntligen smaka på julens absoluta måste för mig....julälgen med sichuanpeppar. När jag kom hem efter genrepet med kören igår kväll låg den i vår kyl. Sån tur har jag! Det absolut viktigaste vid jul i matväg för mig (förutom mammas rullströmming förstås). I tunna skivor på havrekex till en kopp te fick dagen den bästa av starter. Frukosten är fixad ett tag framöver.

Nu laddar jag för att skjutsa sonen till stan och hämta hem vår egen bil som fått ett stenskott lagat. Sedan blir det julstämning i Anundsjö kyrka när vår kör, Tilltro, sjunger in julen!
På väg till avslutningen.
Elden flammar och jag myser i soffan.
Min "julskinka". Saltad, torkad älg med sichuanpeppar!