söndag 25 januari 2015

Under veckan som gått har jag känt mig nöjd med det faktum att jag lyckats hålla undan tvätten. Jag har både tvättat och lyckats förflytta den rena tvätten till garderoberna.

Därför blev jag mäkta förvånad när jag igår fick frågan var alla sonens jeans var? Jag bläddrade i minnesbanken och insåg att jag inte sett till några jeans varken bland smutsvätt eller bland den rena. Dessutom hade jag hämtat allt som låg ovanpå tvättunnan och lagt i tvättstugan, det kom jag också tydligt ihåg. Svaret till honom blev alltså att det inte låg några smutsiga jeans i tvätten.

Då går han och hämtar tvättunnan och lyfter på locket.....döm om min förvåning när det visar sig att den är full av smutstvätt....Sen när började vi lägga smutsiga kläder i tunnan? Jag hade för mig att vi brukar bygga ett berg ovanpå densamma....Nåja, jag lär mig varje dag....nu vet jag att det kan vara smart att lyfta på locket också. Och jag vet vad jag ska göra idag.....tvätta jeans......


Något annat jag håller på med är att välja tapet till arbetsrummet. Någon gång under våren kommer nämligen målaren och ska fixa till och då kan det vara bra att ha valt tapet. Jag började kolla redan i höstas för jag har inte haft den minsta susning hur jag vill att det ska bli där inne. Ska det fortsätta vara grönt? Eller ska det bli grått eller kanske blått? Jag hade inte sett en enda tapet jag varit nöjd med och det var en ovan känsla för mig. Jag brukar nämligen veta hur jag vill att det ska se ut. 

Sen som på en ingivelse gick jag in på Flügger när jag var i stan i torsdags. Jag funderade med personalen när jag plötsligt vänder mig om och ser en våd som hänger på en vägg och då sa det pling i hjärnan. Eller snarare pling, pling, pling. Där hängde den, tapeten. Jag ser den framför mig på väggen i vårt arbetsrum....och det ser bra ut. 

Då när jag redan vet vad jag vill ha hittar jag fler tapeter jag kan tänka mig, så nu har jag kollat i kartor under helgen. Men jag har nog bestämt mig för den tapet som fick det att säga pling i hjärnan....det kommer att bli läckert....och annorlunda och det finns säkert de som tycker att jag väljer knäppt.....fast det bryr jag mig inte om. Jag vet bäst! Säger det pling ska man lyssna!


Några av kartorna med tapetprover som det bläddrats i.