söndag 8 februari 2015

Idag har vi åkt tur och retur till Umeå, tävlingsdags igen. På vägen till och från universitetsstaden åker man förbi ganska många hus. Jag brukar roa mig med att fundera över vilka som bor i husen jag kör förbi.

Ofta ser det så himla mysigt och trivsamt ut, framförallt om det är mörkt så det lyser i fönstren. Då kan jag känna mig riktigt avundsjuk ibland, önska att det var jag som fick sitta därinne med en kaffekopp och tidningen eller en bok. Eller fantisera att det var jag som tog ut plåten med bullar som sprider god doft i köket i det stora vita huset.....

Fast sedan slår mig insikten att i alla dessa hus som ser så trivsamma ut är det kanske inte så skön stämning alla gånger. Vem vet vad som gömmer sig bakom alla dessa fönster?

Plötsligt var fantasierna inte så trevliga längre och artikeln jag läste häromdagen som handlar om IS och hur de behandlar barn kom för mig. Då mådde jag riktigt illa.....som tur var hade vi nått Umeå då och sonen vaknade.

På hemvägen fanns ingen tid till fantasier alls, då var det istället spekulationernas tid om vad som kommer att hända i "The Force Awakens", nästa Star Wars film.