söndag 12 april 2015

När jag vaknade i morse kände jag mig lite dagvill....men insåg raskt att det är söndag. Sista dagen på lovet, i morgon kör vi igång igen. Lovet har dock varit snällt tycker jag för det känns mycket längre än en vecka. Kanske beror det den extra dagen vi fick med tanke på långfredagen. Nu håller jag i alla fall alla tummar och tår att mina elever är friska igen....

Idag är det ett livligt fågelliv utanför sovrumsfönstret. Ett kvittrande och tjattrande utan dess like. Jag hör hur lyckligt de kvittrar till varandra att våren är här på riktigt nu. Och de har bråttom, bråttom....bon ska byggas, ägg ska läggas så att det kan bli små fågelungar. Jag hoppas att deras kvitter lyckas skrämma iväg de moln som täcker solen. Önskar mig en lika härlig dag som igår.

Något jag inte riktigt uppskattade lika mycket var den hyresgäst vi hade i återvinningen på balkongen i slutet av veckan. När jag skulle tömma kartong och plast upptäckte jag att någon gnagt små bitar av kartonger och börjat tillverka sig ett bo nere bland plasten.....urk.....snabbt iväg till återvinningen för att tömma återvinningskassarna (som sedan hamnade i soptunnan när de väl var tömda).

Dynlådan som kassarna hade stått i åkte över balkongräcket och ner på baksidan (den var redan pensionsmässig, lådan alltså) för ett depåstopp till dess att den stora återvinningen kommer tillbaka till byn.

Därefter köpte jag några genomskinliga lådor med plastlock som går att stänga ordentligt för att samla skräpet i hädanefter. Jag passade på när sonens dator ändå skulle hämtas i stan. En liten musfälla har jag satt ut också.....

Tacka vet jag fågelkvitter.....