tisdag 23 juni 2015

En eller annan väg av Sara Paborn

Sommarens första boktips! En roadmovie i bokformat. 
Fast snarare en liten tripp än en lång. Även om den blev längre än huvudkaraktären tänkte sig från början. 
Två systrar, en konstnärlig och bohemisk.  Den andra försiktig och förnuftig. En bildlärare som flyttat till Frankrike och en Madonna i trä.
En härlig bok om en resa både i avstånd men framförallt om en inre resa och om att hitta tillbaka till varandra och sig själv!



Nu är de här. På tårna, runt vristerna, på vaderna, armarna och i hårbotten. Myggbetten. Kliande och irriterande men på nåt sätt gör de ändå att det känns att sommaren är här.

Att temperaturen har hamnat på en nivå som tillåter shorts gör ju inte saken sämre, varken för sommarkänslan eller chansen att få nya myggbett. Ikväll har jag klippt gräset, igen. Förutom en snygg gräsmatta blev resultatet några bett till. Ett annat resultat är att mitt knä inte gillar mig heller. Men vad gör det....nu är det någon vecka kvar till nästa gång. 

Något annat jag gillar är det faktum att min semester börjar ikväll. Det känns skönt. Visserligen väntar jag några svar angående ett arbetsmiljöärende men jag tänker inte ställa någon väckare på länge.....Nu kanske jag hinner ikapp livet igen!

Något sonen gillar är att jag i köket har fyllt en gryta med bär från frysen, citroner och hett vatten. Min egen sommarsaft är på gång. Det blir smaskens. Sommarlivet kan börja, välkommen!

Till slut var det bara hundra sidor kvar. 

Nu ska det bli saft!