torsdag 25 juni 2015

Andra dagen på mitt sommarliv. Eller sommarlov om man så vill, men sommarliv säger mer vad det handlar om. 
Livet på sommaren, att låta dagarna gå och göra bara det man själv vill. Precis vad jag behöver så här i slutet av ett arbetsår. Igår var armar och ben alldeles trötta och matta och jag blev slut bara av att tänka på att utföra något större slags jobb. En kort promenad, slöande i soffan framför teven med en god bok. Det enda ansträngande jag utförde på hela dagen var att sila och göra klar saften. 

Idag fanns lite mer kraft i kroppen så jag tog en aningen längre promenad på förmiddagen, fixade med räkningar och annat innan hängmattan vevade in mig och nästa bok. Då var nämligen orken borta ur kroppen igen. 

Nu har sonen besök av en kompis som ska stanna till imorgon. Ett välkommet besök då det är en av hans bästa vänner som kommit upp från Skåne. Själv fick jag lite fikagäster på kvällskvisten. Det var också ett välkommet besök, lite spontant så där på torsdagskvällen. 

Imorgon hoppas jag att lite mer kraft återvänt så att jag kan börja beta av tvättamöban i källaren. Den är stor, väldigt stor. Faktum är att jag aldrig sett den så stor. Kanske är det något slags rekord, tro om det går att få med det i rekordboken.....? 

Nu lutar det åt en liten eld i braskaminen och en bok i mitt soffhörn. Låter som en fin idé, kanske ska jag låta Ernst stå på i bakgrunden för att se vad han hittar på ikväll.....men först elden!


Bästa sommarhänget!