onsdag 8 juli 2015

Vad som än händer av Kristin Hannah

Mitt bokläsarmaraton fortsätter. Nästa bok att lägga till på läslistan sommaren 2015 är en bok som handlar om en vänskap som sträcker sig över mer än trettio år. En vänskap som egentligen är ganska osannolik då de båda vännerna är som natt och dag. Vänskapen håller i vått och torrt ändå tills det stora sveket inträffar strax innan det ofattbara.....Rådet som gavs på baksidan av boken att bunkra med näsdukar var inte så dumt.....blev lite suddigt bitvis mot slutet av boken.

Sidorna flyter på av sig själv i den här boken, jag märkte nästan inte att jag bläddrade. Ingen djuplodande bok alls, nästan i kategorin skämslitteratur....men bara nästan....Boken underhåller, berör och som tack för att man läser boken får man några timmars tårdrypande verklighetsflykt. 

(Jag har hunnit läsa ännu en bok som grep tag mycket mer men det boktipset kommer en annan dag....)
Nu börjar det blomma i krukorna på altanen, min sena start i växthuset till trots. Små gröna kulor börjar visa sig på tomatplantorna också så innan det blir vinter ska vi nog få smaka egna tomater.

Chilin däremot är en annan historia. Nog är plantorna fina men alldeles för små. Fast de kan jag ju plantera om i andra krukor och flytta in i köksfönstret när hösten kommer så kanske de hinner med också....

Min rygg mår faktiskt bättre, peppar peppar....fast det var lite spännande när gräset skulle klippas. Mest undrade jag hur den skulle må efteråt. Men som tur var kom jag ihåg att ta på ryggkorsetten så ryggen stabiliserades och hittills har den inte visat några tecken på att bli sämre av motionspasset runt tomten.

Nu väntar jag på att sonen ska komma hem från jobbet, ja det dröjer drygt nån timme. Sen ska vi få middag....det börjar suga i magen.....






Svara om du hör mig av Ninni Schulman


Så var det dags för sommarens första kriminalroman. Den bok jag läste är den tredje i serien om journalisten Magdalena och poliserna Petra och Christer som alla tre återfinns i Hagfors. Den här boken tar sin början i älgskogen där en av deltagarna i jaktlaget hittas död, ihjälskjuten, på sitt pass. Hans fjortonåriga dotter som följde med ut i skogen den här dagen är försvunnen. 

En spännande välskriven bok som fångar intresset från första sidan. Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva, en kanondeckare helt enkelt! Nu väntar jag ivrigt på del fyra som jag reserverat på biblioteket. 


De två tidigare böckerna i serien, Flickan med snö i håret och pojken som slutade gråta är också heta deckartips!