torsdag 9 juli 2015

Ru av Kim Thúy

Ska ni bara läsa en bok i sommar är detta den boken! Jag fick själv tips om den av en god vän för någon vecka sen och igår anlände den till biblioteket. 

Boken är självbiografisk och bjuder på en läsupplevelse som verkligen griper tag. Den är inte skriven i kronologisk ordning men det är inget som stör tvärtom, i den här boken känns det faktiskt helt naturligt. 

Författaren kom till Kanada efter att som båtflykting först hamnat i Malaysia. Tio år var hon när hon flydde hemlandet, det var 1979. I boken blandas minnen från hennes uppväxt och kriget och alla minnen som hennes familj gett och fortfarande ger henne.  

Det är en finstämd bok, poetiskt skriven men ändå så enkel och uppriktig. Läs den!!


Var det nån som satsade pengarna på att jag skulle ta hand om tvätten så har ni vunnit stort!

Jag har till och med sytt fast knappar i två skjortor. Vad tror ni oddsen för det skulle ha varit? Fasen jag har chockerat mig själv.

Men husligheten får inte gå till överdrift. Nu plockar jag fram nästa bok!

Kors i taket men jag tror att jag har lyckats, ryggen känns nästan som vanligt igen. Gräsklippning till trots. Maratonläsningen med ryggrullen under svanken har varit en effektiv metod. Förutom alla övningar jag gjort förstås.....

Idag är det återigen en regnig dag till skillnad från solen som sken igår. Då gick det att sitta ute med en kaffemugg, det går väl i och för sig idag också men inte skulle det vara särskilt njutningsfullt.

Idag börjar en lite längre ledighet för sonen, nu är han ledig i fem dagar. Det blir kul, då hinner vi ses lite mer igen. Under de dagarna ska vi dessutom umgås med vänner till oss båda. Riktiga energidagar som vi har framför oss alltså!

Något jag verkligen skulle behöva göra idag är att ägna mig åt tvätten i källaren, innan det blir för mycket....igen...som det brukar bli.....Men jag vet inte, det är någonting med att ta reda på tvätt som är så vansinnigt tråkigt. Hur mycket mer lockar inte nån av alla böcker jag har lånat från biblioteket, det är låga odds på att böckerna vinner......fortsättning följer...