lördag 18 juni 2016

Om det är någon som undrar så är det sommar nu. På riktigt. Även om det är grått, trist och regnar. I alla fall hos mig.

 Anledningen till detta är att jag har planterat ut mina växter som bott i växthuset. Dels i krukor på altanen men några plantor hamnade i rabatten på framsidan. Ytterligare några ska planteras på gravarna.

Barbafamiljen flyttade ut den också fast den börjar se lite sliten ut. Men det är inte så konstigt, sonen var liten när han målade Barbaskön och gänget.

När allt detta var gjort städade jag inne i växthuset och såpaskurade trallen. Som vanligt lade jag ut en trasmatta för att få till en "att vara inne" känsla. Jord ut...matta in...vår ut...sommar in....Det enda som fattas nu är att solen och värmen kommer för att stanna.

Min rygg känner sig lite trött i alla fall, så just nu ligger jag med en värmerulle i svanken. Det känns skönt. Saknar en trave böcker att läsa....det blir till att besöka biblioteket efter jobbet på måndag.


Nu är det städat och klart!

Lille kaninen sitter och funderar. 

Barbafamiljen är på plats förstås. 

Än ser det ynkligt ut i krukorna men ge växterna några veckor så blir det nog ändring. 






Jag kan vara ganska smart ibland...jag kan också vara precis motsatsen till smart. Så var det sent igår kväll, alltså att jag var motsatsen till smart.

När jag hade lagt mig för att sova kände jag hur ett migränanfall kom smygande. Det hade varit så enkelt att sträcka ut handen, ta en tablett och sedan lägga ner huvudet på kudden och slippa huvudvärk.

Nu gjorde jag inte det det utan istället tänkte jag att migränen kan ju försvinna av sig själv. Haha, vem försökte jag lura?  Som om det någonsin hänt under de dryga fyrtio år jag har fått dessa anfall....

Min dumhet fick i alla fall till följd att jag vaknade vid tvåtiden med ett huvud som höll på att gå sönder i många smådelar. Till slut gjorde i alla fall medicinen verkan och jag kunde somna om.

Av någon anledning sover jag dock väldigt oroligt när jag haft huvudvärk, så natten som gått har väl varit sådär vad gäller sömn och vila.  Men det gör ingenting....snart är det semester......bara lite jobb kvar.....