torsdag 14 juli 2016

Den här dagen har verkligen bjudit på ytterligheter när det gäller vädret. Dagen började varm och skön men med aningen tung luft. Då plötsligt tänkte jag att nu är det lika bra att få ändan ur vagnen. Med The Maulers sommarprat i högtalaren tog jag reda på tvätten, det gick som en dans.

Lite sommarprat senare....


När jag sen ändå var på gång tänkte jag att nu är väl ändå vintern slut, så in i tvättmaskinen åkte alla vinterkläder som legat i en hög på golvet i tvättstugan och väntat på att bli rena. Sen hängde jag dem ute på strecket men när de hängt där någon timme började de mörka molnen rulla in och det mullrade lite på avstånd. Snabbt tog jag in de nästan torra kläderna och hämtade en bok och lade mig i hängmattan i växthuset.

Mörka moln och vinterkläder på tork.


Djupt försjunken i min bok lade jag inte riktigt märke till hur snabbt vädret förändrades. Plötsligt hoppade jag högt när himlen öppnade sig och jag trodde att regndropparna skulle slå sönder växthustaket...naturligtvis inget som kan hända men sån var känslan.

Förutom regnet blixtrade och dundrade det så det stod härliga till. Att ta sig in var i alla fall en omöjlighet. Där låg jag och njöt av ovädret....ändå till dess att jag blev akut kissnödig....då var det inte riktigt lika njutbart längre. Till slut lugnade sig dock regnet så jag kunde ta mig in och lätta på trycket....rätt blöt hann jag bli trots den relativt korta sträckan (av regnet och inget annat om ni trodde det).

Efter åskan kom solen igen!

Då blev det grillat till middag!


Nu är luften en annan ute och jag tittar på teven för första gången på flera dagar. Lite Ernst kan väl passa en kväll som denna.