fredag 2 juni 2017

 

Igår var det den första juni och riktigt kallt och eländigt. Då kändes sommaren väldigt avlägsen, fast när jag tittade ut genom fönstret hemma på kvällen och småfrusen såg gräsmattan insåg jag att den nog ändå hade kommit, sommaren alltså. I alla fall så pass att gräset växt och krävde en runda med gräsklipparen.

Sagt och gjort, idag efter att ha hämtat upp sonen och ett gäng pusselmattor till ÖKSF:s uppvisning i Bredbyn åkte vi hemåt. Väl hemma fixade han middag och jag klippte gräset. Under tiden som jag gick runt på tomten och mest tyckte att det var tråkigt kände jag ändå sommaren komma, det blev varmt och skönt och hoppet om en härlig månad vaknade.

Något som också vaknat är syrenerna. Det är fullt med knoppar på framförallt den lite större vita syrenbusken. Men även den bondsyren jag planterade för några år sedan har knoppar i år, för första gången. Att det tagit tre år beror kanske mest på att jag vid några tillfällen råkat meja ner den med gräsklipparen.....det låter jag bli i år. Idag lyckades jag i alla fall undvika det.....